Projekts “Garšīgie likumi”

EPIB 2015.gadā uzsāka projektu “Garšīgie likumi”, aicinot iesaistīties un sadarboties skolotājus, skolēnus un pārtikas nozares ekspertus. Projekta mērķis – informēt par ikvienam iedzīvotājam saistošiem Eiropas Parlamenta lēmumiem pārtikas drošības un patērētāju tiesību jomās.

2017.gada 30. martā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā norisinājās pasākums “Garšīgie likumi”, kura laikā klausītāji iepazinās kas ir ĢMO, jaunā pārtika un alergēnipārtikā. Pasākumā piedalījās JEPVĢ 11.K klase, 10.D klase, 8 klase un Preiļu 1.pamatskolas 9.klases meitenes. Ievadvārdus teica Marta Rībele -Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) Latvijā vadītāja.

Par pārtikas drošību un aktualitātēm Latvijā runāja Pārtikas un Veterinārā Dienesta Dienvidlatgales pārvaldes vadītājas vietniece Diāna Pastare .

Projekta ietvaros, izmantojot EPIB sagatavotos materiālus, skolēni pēc izvēles apguva trīs tēmas: ģenētiski modificētie organismi, jaunā pārtika un alergēni. Mācību noslēgumā skolēni dalījās ar gūtajām zināšanām un kopā ar ekspertiem diskutēja par pārtikas drošību Latvijā.

Skolēni bija sagatavojuši atbilstošas prezentācijas un degustācijai piedāvāja šokolādes bumbiņas ar godži ogām, cepumus ar čia sēklām un svaigi ceptu maizi.

Paldies ģimnāzistiem par aktīvu dalību šajā projektā.

JEPVĢ bioloģijas skolotāja E.Grigale

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.