Preiļu robotikas kluba komanda izcīna ”Siguldas robotu kausu 2017”

2017. gada 25. februārī Siguldā notika `Siguldas Robotu kauss 2017`, kurā piedalījās arī Preiļu robotikas kluba dalībnieki. No Preiļiem sacensībās piedalījās 16 dalībnieki dažādās disciplīnās ar 24 robotiem, t.sk. MiniSumo, līnijsekošanas, folkrace, Lego Sumo un elektronikas darbu izstādē. Jāatzīmē, ka līnijsekotāji un folkrace roboti ir pašu dalībnieku projektēti un būvēti, t.sk. virsbūves modelētas 3D programmās un drukātas ar 3D printeri. Savukārt Mini Sumo sacensībās tika izmantoti RTU robotikas kluba konstruētie SumoBoy roboti, bet Lego sumo robotu uzbūvē drīkstēja izmantot tikai Lego detaļas. Komandas sastāvā bija Aldis Buks, Armands Upenieks, Linards Šmeiksts, Matīss Dambītis, Matīss Buks, Ilja Isajevs, Eduards Lipiniks, Lauris Matisāns, Iļja Martinovs, Toms Vilcāns, Jānis Ziemelis, Reinis Ķiberis, Valdis Mihailovs, Solvita Ragauša, Santa Vojevodska, Agris Vojevodskis, Guntis Bogotais un Egīls Sirmais.

Šogad sacensībās tika gūti ļoti labi panākumi un mūsu komanda kopvērtējumā izcīnīja `Siguldas robotu kausu 2017`! Paldies visiem, kuri palīdzēja kaldināt kopīgo panākumu!

Matīss Buks (10.V klase) izcīnīja 1. vietu un 3. vietu folkrace, 3. vietu MiniSumo sacensībās; Matīss Dambītis (12.D klase) 2. vietu līnijsekošanas disciplīnā skolēnu un 2. vietu studentu/amatieru grupās; Toms Vilcāns (10.D klase) 2. vietu folkrace disciplīnā; Iļja Martinovs 2. vietu MiniSumo sacensībās; Linards Šmeiksts (RTU, 3. kursa students) 1. vietu līnijsekošanas disciplīnā studentu/amatieru grupā un piedalījās elektronikas darbu izstādē. Novēlam veiksmi nākamajās sacensībās!

Sacensības Siguldā ir vienas no lielākajām Latvijas robotikas sacensībām, kas notiek Latvijā un tās notiek sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC). Šogad sacensībās bija reģistrēti 208 roboti. Paldies organizatoriem par ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā!

Preiļu robotikas kluba nodarbības notiek Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā. Paldies PVĢ absolventiem, tagad RTU studentiem, Armandam Upeniekam un Linardam Šmeikstam par ieguldīto darbu skolēnu konsultēšanā!

Sacensību fotogalerija

Juris Erts, robotikas kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.