JEPVĢ Preiļu robotikas komandai labi rezultāti TSI `Ziemas kausa` robotikas turnīrā!

2016. gada 17. decembrī Rīgā, Transporta un sakaru institūtā (TSI) norisinājās robotikas turnīrs `Ziemas kauss` un Preiļus pārstāvēja kupla Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņu, absolventu un vecāku pārstāvju komanda – Armands Upenieks (PVĢ, RTU), Linards Šmeiksts (PVĢ, RTU), Solvita Ragauša (8.D), Valdis Mihailovs (8.D), Iļja Martinovs (10.D), Toms Vilcāns (10.D), Margarita Džeriņa (10.D), Aija Gžibovska (10.D), Jānis Ziemelis (10.D), Reinis Ķiberis (10.D), Matīss Buks (10.V), Ilja Isajevs (11.D), Eduards Lipiniks (11.D), Ilgmārs Rubīns (11.D), Lauris Matisāns (11.D), Linda Madelāne (12.B), Laura Buka (12.D), Matīss Dambītis (12.D), Aldis Buks (amatieris, vecāku pārstāvis)!

Sacensībās no Latvijas kopā visās disciplīnās sacentās vairāk kā 190 roboti un samērā lielā konkurencē mūsu komandas pārstāvjiem izdevās izcīnīt vairākas godalgotas vietas! Tā kā šajās sacensībās vienā disciplīnā viens dalībnieks varēja startēt tikai ar vienu robotu, tad palīgos nāca komandas biedri!

Šogad teicams sniegums mūsu līnijsekotāju būvētājiem – Linardam Šmeikstam 1. vieta, Matīsam Dambītim 2. vieta un 3. vieta līnijsekošanas disciplīnā! 3. vietu palīdzēja kaldināt Aija Gžibovska un Margarita Džeriņa, startējot Matīsa Dambīša būvēto robotu!

Linda Madelāne izcīnīja 1. vietu `Mini Sumo` disciplīnā! Jāsaka, ka Lindai 1. vietu izdodas izcīnīt jau 2. sacensībās pēc kārtas!

Matīsam Bukam izdevās iegūt godalgotas vietas pat vairākās disciplīnās(!) – 1. vietu un 2. vietu `Folkrace` disciplīnā, 3. vietu `Mini Sumo` disciplīnā un pateicību par piedalīšanos `Labirinta` disciplīnā! Laura Buka startēja Matīsa būvēto robotu, kurš izcīnīja 2. vietu!

Jāpiebilst, ka Mini Sumo disciplīnā uz finālu kvalificējās 8 dalībnieki (pa 2 dalībniekiem no 4 apakšgrupām), no kuriem 5 bija mūsu komandas pārstāvji! Kārtējo reizi vēsture atkārtojas – par 3. vietu cīņa izvērtās starp Matīsu Buku un Iļju! Veiksmīgāk cīnījās Matīsa robots, līdz ar to Iļja Isajevs ierindojās 4. vietā!

Pirmā sacensību debija bija arī 8.D klases skolēniem Solvitai Ragaušai un Valdim Mihailovam, kuri bija uzbūvēuši un programmējuši Lego Sumo robotu! Tikai 1 cīņa izšķīra likteni cīnīties finālā – šoreiz veiksme bija pretiniekam. Lai uzkrātā pieredze dod spēku nākamajām sacensībām.
Paldies visiem dalībniekiem par gatavošanos sacensībām, paldies Armandam un Linardam par ieguldīto darbu komandas sagatavošanā, paldies vecāku pārstāvim Aldim Bukam par atbalstu!
2017. gada 28. janvārī Preiļos tiek organizēts `Preiļu robotikas čempionāts` – tas nozīmē, ka daudz laika atpūtai nebūs, jāsāk gatavoties Preiļu sacensībām!

Sacensību fotogalerija 

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Juris Erts, robotikas kluba vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.