Preiļu Valsts ģimnāzijai – 20

Šis rudens Preiļu Valsts ģimnāzijai ir īpaši nozīmīgs, jo tika svinēta 20 gadu pastāvēšanas jubileja un skola arī mainīja savu nosaukumu. 1996. gadā, kad valstī dibināja pirmās ģimnāzijas, Jānis Eglītis realizēja arī savu sapni – izveidoja Preiļu Valsts ģimnāziju, kura šogad svinēja 20 gadu jubileju. Tikai diemžēl pirmā direktora un dibinātāja vairāk nav kopā ar mums. Godinot viņa piemiņu, paveiktos darbus, tika pieņemts lēmums mainīt ģimnāzijas nosaukumu. Turpmāk tā būs Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija.

17.novembrī Preiļu Romas katoļu baznīcā notika jaunā karoga iesvētīšana un  aizlūgums par mūžībā aizgājušajiem pedagogiem, darbiniekiem un ģimnāzistiem. Lielu paldies jāsaka dekānam Jāņa Stepiņa kungam par atsaucību un skaisto svētku mirkli.

19.novembrī uz svētku koncertu Preiļu Kultūras namā pulcējās ģimnāzijas pedagogi, darbinieki, absolventi un viesi, kā arī Jāņa Eglīša ģimene. Liels prieks bija kuplā skaitā uz skatuves redzēt absolventus visos ģimnāzijas pašdarbības kolektīvos, īpašas ovācijas izpelnījās puišu sekstets. Pasākumu vadīja tagadējie ģimnāzisti Kristiāna Skutele un Eduards Lipiniks, kopā ar absolventiem Ilzi Kudiņu (Kupri), Andri Kudiņu, Ingu Meluškāni (Kļavinsku), Juri Vucānu, Laumu Lazdāni, Edmundu Strodu, Santu Fedotovu un Ričardu Kraupšu. Paldies viesiem par apsveikumiem un kopā būšanas prieku! Pēc koncerta vakars turpinājās Preiļu Valsts ģimnāzijā.

Ingūna Patmalniece, direktores vietniece audzināšanas darbā

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.