Tūrisma diena Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

Apbruņojušies ar labu garastāvokli, pārtikas maisiem, atbilstošu noformējumu, kursa karogiem, 5. septembra rītā ģimnāzisti devās tradicionālajā Tūrisma dienā. ‘’Burtos’’ katra klase ienāca  ar sagatavotu Tūrisma dienas saukli. Jau no paša rīta valdīja možs sacensību gars un pozitīva noskaņa. Tūrisma dienas dalībniekus sveica ģimnāzijas direktore Ligita Pauniņa. Atklāšanā katra klase parādīja mājās sagatavoto sveicienu pārējiem – tūrisma dienas piramīdu -, vēlot veiksmi cits citam.
Ģimnāzistiem bija jāpiedalās vairākās sacensībās. Tās sākās ar veiklības stafeti un tūrisma trasi. Veiklības stafetē visveiklākie izrādījās un pirmo vietu 10. -12. klašu grupā ieguva 10.V klase, 2.vieta – 12.D,3.vieta – 11.V klasei. 7.–9.klašu konkurencē veiklākie bija 7.klases skolēni. Sarežģīta, bet interesanta bija tūrisma trase, kuru sagatavoja Jānis Pintāns. Šajā disciplīnā 1. vietu ieguva 12.D, 2. vieta – 10.D, 3.vieta – 11.V, savukārt proģimnāzijas grupā ātrākie tūrisma trasē bija 9.D.
Daudz spēka ģimnāzistiem prasīja dalība virves vilkšanas sacensībās. Te redzējām kārtīgu cīņassparu un degsmi. Ļoti grūtā fināla cīņā uzvaru ieguva 11.V klase, pārspējot 12.D klasi. Bizes pīšanas sacensībās 1.vietu ieguva 7.D klases komanda.
Visi ģimnāzisti bija gatavojušies un centušies uzklāt interesantus pusdienu galdus, taču īpaši tika atzīmēts 8.D bezgalīgi vienotais, 9.D oriģinālu ēdienu, 10.D roķīgākais, 12.D jūras tēmas un 11.D dabas bērnu galds.
Tūrisma dienas noslēgumā ģimnāzistiem bija iespēja sevi pierādīt arī individuāli, puišiem cīnoties ar spilveniem, bet meitenēm, ejot pa baļķi ar grāmatu un ūdens glāzi uz galvas. Veiklākais un stiprākais no puišiem bija Rimants Zariņš, savukārt graciozākā meitene – Alīda Anspoka. Lai arī kuri varbūt neizcīnīja godalgotu vietu, taču ieguvēji šajā dienā noteikti bija visi, sajūtot drauga plecu un atbalstu, esot kopā dabā, piedaloties dažādajās sacensībās.

Fotogalerija

Ingūna Patmalniece, direktores vietniece audzināšanas darbā

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.