11. klašu skolēnu ekskursija uz Rīgu

30.maijā mums, 11.A un 11.D klašu skolēniem, bija iespēja apmeklēt Latvijas Dabas muzeju un Latvijas Nacionālo teātri. Dabas muzejā, visvecākajā un plašākajā Latvijas muzejā, noklausījāmies divas lekcijas par derīgajiem izrakteņiem un to izmantošanu Latvijā, kā arī par vides problēmām un to risinājumiem. Interesanti bija uzzināt, ka mūsu valstī ir arī nafta.

Vakarā noskatījāmies Teātra dienas koncertu “DIVI VIENĀ”. Koncerts bija divās daļās, kur pirmajā daļā ” Poēma par skatuvi” skanēja fragmenti no ļoti nozīmīgām Nacionālā teātra izrādēm “Sfinksa” un “Indriķa hronika”, kā arī mūzikliem. Otrajā daļā tika izspēlēts “Circeņa pavasaris”, kura programmā piedalījās Nacionālā teātra asprātīgie un dziedošie aktieri. Pirmajā daļā atklājās nopietnas jūtu kaislības, sentimentālas un patiesas jūtas pretēji otrai daļai, kura bija nebeidzami smieklīga un jautra. Parādījās nedaudz arī melnais humors, kurš bija pasniegts ļoti asprātīgi.

Koncerts bija viegli uztverams un sagādāja gan nedaudz smeldzīgus un skumjus mirkļus, gan arī jautrus un aizraujošus prieka brīžus. Mājās braucām apmierināti un pacilātā noskaņojumā. Šis brauciens mums vēl ilgi paliks atmiņā. To informāciju un zināšanas, ko guvām, varēsim izmantot gan literatūras, gan mūzikas, gan ģeogrāfijas un bioloģijas stundās.

Paula Erta, 11.A klases skolniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.