Erudīcijas konkurss Homines 2019

Šī gada 16. aprīlī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. un 12. klases audzēkņi un bioloģijas skolotāja Elita Grigale devās uz Rīgas Stradiņa Universitāti, lai piedalītos un pārbaudītu savas zināšanas erudīcijas konkursā Homines 2019. Tā nosaukums aizņemts no latīņu vārda homines, kas nozīmē „cilvēki”.

Konkursam bija četras daļas, kurās bija jāparāda morfoloģijas, cilvēka anatomijas, fizioloģijas, ģenētikas, molekulārās bioloģijas zināšanas. Jāatzīst, ka uzdevumi, kurus veidoja RSU pasniedzēji un studenti, tik tiešām pārbaudīja skolēnu erudīciju un zināšanas par cilvēka organismu kā vienotu kopumu. Skolotājiem bija iespēja piedalīties tādās darbnīcās kā „Ārstniecības augi kosmētikā” un „Vienkāršas idejas mikrobioloģijas praktiskajām nodarbībām skolās”, kas deva jaunu pieredzi un paplašināja zināšanas.

Konkursā piedalījās gandrīz trīs reizes vairāk jauniešu nekā pērn – finālā par uzvaru cīnījās 232 vidusskolēni no visiem Latvijas novadiem.

Pēc uzdevumiem bija iespēja izmēģināt virtuālās realitātes spēli „Vai tev ir iekšas studēt RSU?”. Tika sniegta detalizēta informācija par studiju iespējām RSU un Dr. Artūra Miksona lekcija „Kā stresot labāk?”. Šī lekcija bija interesanta, aizraujoša un ikvienam jaunietim un skolotājam radīja pozitīvas emocijas. Tā atklāja, kādi ir tipiskie emociju „izkropļojumi” no paaudzes paaudzē, ļaujot pasmieties pašiem par sevi, iepazīstot tipisku latvieti.

Diena paskrēja nemanot, priecīgi un gandarīti par paveikto devāmies mājās, lai jau septembrī, iespējams, atgrieztos kā RSU studenti. Paldies bioloģijas skolotājai Elitai Grigalei par zināšanām un iedrošināšanu nebaidīties apmulst plašajā bioloģijas nozarē.

Sandis Mauriņš, 12.D klases skolnieks

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.