Preiļu Valsts ģimnāzija iesaistās projektā `Samsung Skola nākotnei`

Kopš 2013. gada Samsung Electronics Baltics īsteno digitālās izglītības iniciatīvu `Samsung Skola nākotnei`. Programmas mērķis ir, izglītojot skolotājus, veicināt mūsdienīgas un radošas skolas attīstību, kas, ikdienas darbā integrējot jaunākās tehnoloģijas, dos iespēju iesaistīt skolēnus mācību plānošanā, attīstīs audzēkņu kritisko un analītisko domāšanu, patstāvīgumu, atbildību.
Šajā mācību gadā pārmaiņu projektam bija pieteikušās 73 Latvijas skolas. Izturot sīvu konkurenci, demonstrējot ideju kreativitāti un parādot komandas saliedētību, Preiļu Valsts ģimnāzija iekļuva finālā un būs to 15 skolu vidū, kuras piedalīsies “Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns” apmācību programmā.
Pārmaiņu ieviešanas projektā ģimnāzijas komandu vada direktore Ligita Pauniņa. Turpmākos četrus mēnešus piecos mācību moduļos informātikas skolotājs Juris Erts, matemātikas skolotāja Ineta Ivanova, latviešu valodas skolotāja Silvija Kivko mācīsies pie nozares labākajiem speciālistiem un iedvesmojošām personībām: iepazīsimies ar aktualitātēm izglītības jomā, digitālajām tehnoloģijām un to jēgpilnu izmantošanu, uzzināsim, kā komunicēt ar mūsdienu skolēnu un kā iesaistīt viņu mācību procesā. Tas būs saspringts, radošs darbs pārmaiņu projekta mentora, uzņēmēja, kompānijas Agile55 Limited vadītāja Alekseja Čiževska vadībā. Kopā meklēsim ceļu uz nākotnes skolu, lai mācības kļūtu aizraujošas un mūsdienīgas. Galvenais- esam apņēmības pilni cīnīties par galveno balvu- 10 000 eiro Samsung tehnoloģiju iegādei!
Ceram, ka šī programma būs atspēriena punkts, kas ļaus mācību procesu pārvērst par aizraujošu ceļojumu, kurā ieguvēji būs gan skolēni, gan paši skolotāji.
Lai mums visiem kopā veicas!

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.