10.D un 10.V mācību ekskursija Rīgā

30. septembrī mēs, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.V un 10.D klašu skolēni devāmies mācību ekskursijā uz Rīgu. Tur mēs apmeklējām Ilūziju muzeju, Latvijas Vēstures un Kara muzeju.
Ilūziju muzejā bija ļoti daudz dažādu aktivitāšu, kur katrs ieraudzīja prātam neaptveramo. Bija ļoti interesanti, jautri Eimsa istabā, tornado tunelī, spoguļu istabā. Lielākā daļa no tur piedāvātajām ilūzijām bija neredzētas, jaunas, kas vēl vairāk ļāva ieraudzīt kaut ko īpašu, iepazīt kā veidojas optiskais māns.
Latvijas Vēstures un Kara muzejā aplūkojām senāko laiku ieročus, kurus agrāk nebijām redzējuši, centāmies iejusties Latvijas strēlnieku vietā, izprast viņu dzīvi, redzējām Latvijas Nacionālo bruņoto spēku armijas formas un ekipējumu, guvām priekšstatu par Latvjias valsts veidošanos. Tādā veidā mēs ne tikai uzzinājām notikuma datumu, bet arī iedomājāmies, kā cilvēki jutās noteiktajos dzīves brīžos.
Paldies projektam” Skolas soma” par piedāvāto iespēju gūt jaunas zināšanas, labi pavadīt laiku un uzzināt dzīvei noderīgu informāciju.

Viktorija Burceva, 10.D klases audzēkne

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.