PVĢ audzēkņi viesojas Nīderlandē

Sestdien 12. martā ar koferiem pie PVĢ agri no rīta sāka pulcēties 16 ģimnāzisti un 2 skolotāji, kuri pavasara brīvlaika nedēļu pavadīja Nīderlandē.
Gan ceļš, gan lidojums paskrēja nemanot un jau pievakarē, nedaudz satraukušies, devāmies katrs pie savas viesģimenes. Pirmajos mirkļos un nākošās dienas rītā visi piedzīvojām dažus neveiklus brīžus, bet ģimenes bija ļoti saprotošas, tāpēc ātri vien iejutāmies ikdienas ritmā. Svētdien mūsu apmaiņas partneri bija sarūpējuši visiem kopīgu atpūtu Nijmēgenas pilsētā, kur devāmies ar vilcienu, lai sacenstos boulinga spēlē un kopīgi baudītu picu.
Katru rītu kopā ar saviem apmaiņas skolēniem ieturējām brokastis – maizītes ar dažādiem garnējumiem un sagatavojām sev pusdienu kastītes. Pārtikas maiņa ietekmēja ne vienu vien latvieša vēderu.
Nedēļas grafiks bija blīvi aizpildīts. Tā ietvaros kopā ar visiem apmaiņas projekta dalībniekiem no citām valstīm kopīgi piedalījāmies un sacentāmies sporta aktivitātēs, kultūras festivālā lepni pārstāvējām Latviju ar tautas dejām un tautasdziesmu, mācījāmies flāmu valodu un apguvām Aikido. Trešdien devāmies ekskursijā uz Amsterdamu. Apskatījām pilsētu tūrē pa kanāliem, devāmies pastaigā pa vecpilsētu, Valsts muzeju un paspējām arī iepirkties. Savukārt, ceturtdien mācījām Nīderlandes skolniekiem kā dejot latviešu tautu dejas, muzicēt latgaļu valodā, veidot vilnas diegu lellītes un mezglot rokassprādzes.
Ikdienas gaitās kā transportlīdzekli izmantojām velosipēdu, tāpēc pirmajās dienās mājās pārradāmies sāpošiem muskuļiem un nedaudz nosaluši, jo vējš vienmēr `veiksmīgi` iegriezās tieši sejā.
Tā nedēļa paskrēja vēja spārniem. Piektdien, kad jau bijām iejutušies jaunajā dzīves ritmā, ar suvenīru piepildītiem koferiem devāmies uz Merletkoledžu, lai atvadītos no draugiem un teiktu `paldies` viesmīlīgajām ģimenēm.
Par daudzajiem piedzīvojumiem, jauniem iespaidiem un pozitīvām emocijām paldies sakām mūsu skolotājiem Ilzei Rožinskai un Jurim Ertam, kuri palīdzēja ātrāk orientēties ikdienas dzīvē, un projekta koordinatorei skolotājai Annai Verzai.
Ausma Dzerkale, 2.d kurss, projekta dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.