PVĢ robotikas pulciņa komanda piedalās FLL sacensībās Cēsīs

2016. gada 20. februārī Preiļu Valsts ģimnāzijas robotikas pulciņa komanda – PVĢ-FLL piedalījās First Lego League sacensībās, kuras notika Cēsīs. Tā bija lieliska iespēja komandas dalībniekiem labāk iepazīt vienam otru kā arī gūt pieredzi nākamo gadu sacensībām. Katrs komandas dalībnieks ieguva medaļu un, protams, lielisku garastāvokli atlikušajai nedēļas nogalei. Komandu gatavošanās procesā atbalstīja skolotāji Elita Grigale un Juris Erts, un uz sacensībām nogādāja un tur atbalstīja skolotājs Ivars Pakers.
First LEGO League ir jautrs un interesants veids kā apgūt zinātni un tehnoloģiju. FLL programma paredzēta skolēniem vecumā no 9 līdz 16 gadu vecumam. Tās mērķis ir popularizēt zinātni un tehnoloģiju jauniešu vidū un attīstīt nepieciešamās zināšanas un iemaņas.
Lai piedalītos FLL sacensībās ir jābūt komandai (max 10 skolēnu) ar vienu pieaugušo. Komandai nav obligāti jāpārstāv skola, tā var pārstāvēt jau eskistējošu oganizāciju, pulciņu, vai vienkārši draugi, kuri vēlas kopā darīt aizraujošas lietas. Tieši tādēļ FLL programmu var izmantot kā interešu izglītības pulciņu skolā.
Komandas pieaugušajiem jeb treneriem nav nepieciešamas pastiprinātas zināšanas tehnoloģijā. Skolēni ir tie, kuri veic lielāko galveno darbu. Vadoties pēc FLL pamatvērtībām, komandas piedalās ikgadējās sacensības. Trīs elementi – robotu sacensības, projekts un FLL pamatvērtības – veido gada `izaicinājumu`. Robotu sacensībās komandai jāuzbūvē un jāprogrammē autonoms LEGO Minstorm robots. Šajā sacensību sadaļā mērķis ir atrisināt dažādus uzdevumus un 2,5 minūtēs iegūt pēc iespējas vairāk punktu. Vēl viens uzdevums FLL sacensībās ir prezentēt savu projektu. Katru gadu tiek noteikta jauna tēma jeb problēma. Komandām šī problēma ir jāizpēta un jānoskaidro, kā mūsdienās zinātnieki un inženieri to cenšas atrisināt. Pēc tam ir jāatrod inovatīvs risinājums, kas var arī būt pamatojoties uz eksistējošu risinājumu. Ļoti būtiski ir, lai dažādas komandas komunicētu viena ar otru un dalītos ar savu pieredzi.

20160220_fll_01

20160220_fll_02

Linda Madelāne, sacensību dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.