PVĢ absolventam Artūram Znotiņam LU pasniegta Čarlza Bebidža balva!

2016. gada 19. februārī Latvijas Programmētāju dienas konferencē Latvijas universitātē PVĢ absolventam Artūram Znotiņam pasniegta Čarlza Bebidža balva!
Apsveicam Artūru ar saņemto apbalvojumu!

Čarlza Bebidža balva LU DF datorzinātnes maģistra studiju programmas 2. kursa studentam Artūram Znotiņam pasniegta par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnē.
Artūrs Znotiņš no 2013. gada nodarbojas ar latviešu valodas dabīgās valodas apstrādes un runas atpazīšanas pētīšanu LU MII Mākslīgā intelekta laboratorijā, padziļināti ir pētījis un attīstījis nosaukto entītiju atpazīšanu, koreferenču noteikšanu un entītiju pieminēju daudznozīmību risināšanu latviešu valodas tekstos, kā arī audio segmentēšanu un klasificēšanu, runas atpazinēja akustisko un valodas modeļu uzlabošanu. Viņš ir līdzautors 5 zinātniskām publikācijām (trim galvenais autors), kuras ir prezentējis starptautiski atzītās konferencēs.
Latvijas Programmētāju diena jau kopš 1986. gada tiek atzīmēta katru gadu, tajā pasniedzot pasaulē pirmās programmētājas lēdijas Adas Lavleisas (1815-1852) vārdā nosaukto balvu matemātikā, datorzinātnē un to pielietojumos, kuru saņem studente – sieviete. Stipendija paredzēta, lai studentes aktīvāk iesaistītos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā. Pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čārlza Bebidža vārdā pasniegto balvu kopš 1991. gada saņem students – vīrietis par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā.
Informācija apkopota no LU un E-klase publikācijām.
Juris Erts, informātikas skolotājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.