PVĢ komanda uzvar `Euroscola` konkursā

1990. gadā Eiropas Parlaments uzsāka `Euroscola` projektu, kura mērķis – dot iespēju skolēniem līdzdarboties, iesaistīties un izteikt savu viedokli par lēmumiem ES līmenī. Katru gadu šajā programmā iesaistās apmēram 10 000 skolēnu (vecumā no 16 līdz 18 gadiem) no 28 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Latvija šajā projektā ir iesaistījusies kopš iestāšanās Eiropas Savienībā – 2004. gada, konkursu organizē EP Informācijas birojs.
Konkursa balva ir ceļojums 24 skolēniem un 2 pieaugušajiem uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā, lai iepazītu EP darbu klātienē un, tiekoties ar jauniešiem no citām ES dalībvalstīm, diskutētu par visdažādākajiem ES jautājumiem.
Mūsu ģimnāzijas komandas uzvarēja 2011. un 2013. gada konkursos (pēc konkursa nolikuma katra organizācija var pretendēt uz braucienu reizi divos gados) un piedalījāmies debatēs EP.
Ar katru gadu kļūst arvien grūtāk uzvarēt šajā konkursā, jo pēdējos gados konkursā piedalās ne tikai vidusskolu komandas, bet arī Jauniešu centri un Jauniešu nevalstiskās organizācijas.
Esam īpaši priecīgi un gandarīti, ka, neskatoties uz lielo konkurenci, esam uzvarējuši arī šī gada konkursā, un 8. decembrī mums atkal būs iespēja apmeklēt EP Louise Weiss ēku Strasbūrā, piedalīties debatēs, iepazīties ar citu ES dalībvalstu jauniešiem, piedalīties balsošanā, rezolūciju pieņemšanā par dažādiem ES jautājumiem, pilnveidot savas svešvalodu zināšanas un gūt nenovērtējamu pieredzi.
Paldies komandas dalībniecēm par ieguldīto darbu!
Jauku vasaru!
Anna Verza, angļu valodas skolotāja
/6.06.2016/

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.