Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda piedalījās Latvijas Jūras akadēmijas rīkotajā konkursā “Enkurs”

2019.gada 9.februārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda piedalījās Latvijas Jūras akadēmijas rīkotajā konkursā “Enkurs”. Šis gads konkursam ir īpašs, jo salīdzinot ar iepriekšējiem, pirmo reizi konkurss notiks trīs kārtās, sākot ar reģionālajām atlases kārtām Liepājā, Bauskā un Rēzeknē. Mūsu komandas atlase notika Rēzeknes 5. Vidusskolā.

Lai dotos uz konkursu ir nepieciešama pati labākā komanda, komandas sastāvā labākie: Alens, Viesturs un Artis no 10.V, Reinis no 12.D, Matīss, Nauris, Guntis, Radrigo, Lūkass un Anete no 12.V. Nepieciešams arī atbalsts, rūpes un ticība, tas viss, vienā personā, skolotājā Sanitā. Katrai komandai ir nepieciešams savs līdzjutējs un atbalstītājs, mums ir milzīgs prieks, ka visas dienas garumā ar mums kopā bija Amanda.

Konkurss notiek par un ap jūru, jūrniecību un ūdeni. Šogad veicām 5 uzdevumus. Mājās bijām apguvuši jūrnieku signālkarogus, to apzīmējumus, nozīmes un izskatu, uzdevumu veicām ātri un veiksmīgi. Otrajā uzdevumā bija nepieciešams Pasaules kartē atrast ostas pilsētas un atpazīst piejūras valstu karogus. Komandas labākais un veiksmīgākais uzdevums izrādījās uzdevums baseinā, kur īpašos hidrotērpos tika veikti vairāki uzdevumi, mūsu komanda izrādījās pārliecinoši labākā. Ceturtais uzdevums prasīja visas komandas līdzdalību un spēkus, lai metot sviedlīni iegūtu maksimāli vairāk punktu, gāja jautri, tika izdomātas savas metodes, kas izrādījās veiksmīgas. Dienas beigās visas atlases komandas tikās ilgi gaidītajā virves vilkšanā, mūsu komandas zēni, pierādīja savu spēku, izturību un vīrišķību.

Diena paskrēja nemanot, vien apbalvošanā attapāmies, ka viss ir galā. Gaidot rezultātus uztraucās visi, vēlēšanās tikt tālāk bija pārāk liela, gribējās vairāk tādus uzdevumus un iespējas sevi pierādīt. Tika iegūta godpilnā ceturtā vieta un ceļazīme uz pusfinālu, kas notiks Rīgā, 6.aprīlī, tā būs vēl viena iespēja pierādīt, ka mēs varam vairāk …

Sanita Bogdanova, 12.V klases audzinātāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.