Preiļu robotikas kluba dalībniekiem teicami rezultāti lielākajās robotikas sacensībās `Robotex 2018`

No 2018. gada 30. novembra līdz 2. decembrim Tallinā, Igaunijā Preiļu robotikas kluba komanda piedalījās pasaules lielākajās robotikas sacensībās `Robotex 2018`. Kā raksta paši organizatori vietnē https://robotex.international: “Robotex International ir ikgadējs pasākums un lielākais robotikas festivāls uz planētas. Tūkstošiem inženieru, vadītāju, studentu un ģimeņu sapulcējas, lai tos iedvesmotu nozares vadītāji, iepazītu jaunus uzņēmumus, izveidotu robotus dažādiem izaicinājumiem un uzzinātu par jaunākajām tehnoloģiju inovācijām.” Kopā šogad Robotex piedalījās 1750 roboti 25 dažādās sacensību disciplīnās.

Šogad Robotex sacensībās Preiļu robotikas klubu pārstāvēja Matīss un Aldis Buki un Armands Upenieks. Piedalījāmies 2 disciplīnās – Minisumo un Folkrace un katrā tika izcīnīta 1. vieta! Divas pirmās vietas šāda līmeņa sacensībās mūsu klubam ir ļoti labs rezultāts 🙂

Minisumo disciplīnā sacensības notiek ar ne vairāk kā 10cm platiem un gariem robotiem, kuru galvenais mērķis ir izgrūst pretinieku no 77cm liela diametra ringa. Spriedze valdīja no pirmā sacensību raunda līdz pēdējam, kaislības pie ringiem bija visā sacensību laikā. Ar visas komandas atbalstu pēc sīvām cīņām Matīsa Buka un Armanda Upenieka robotam izdevās izcīnīt 1. vietu!

Folkrace sacensības arī izvērtās par īstu trilleri, jo roboti no Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas bija pietiekami ātri un konkurētspējīgi. Folkrace sacensībās robotiem ir jābrauc pa 1m platu trasi norādītajā virzienā. Uzvar tas, kurš nobrauc noteiktā laikā visvairāk apļus. Trasē tiek novietoti dažādi šķēršļi, kā arī nav prognozējama pārējo robotu darbība, kas apgrūtina braukšanu. Jāpiebilst, ka roboti netiek vadīti ar pulti, bet gan pārvietojas, izmantojot iepriekš, uzrakstītu programmu, apstrādājot ar sensoriem iegūtos datus. Pēc grupu atlases sacensībām un fināla brauciena 1. vietu izcīnīja Matīsa un Alda Buka būvētais Folkrace robots!

Armands Upenieks, Matīss Buks un Māris Bečs (PVĢ absolvents) ar Robotu skolas atbalstu ir uzbūvējuši Mega sumo robotu, ar kuru piedalījās sacensībās un izcīnīja godpilno, bet sāpīgo 4. vietu! Ļoti maz pietrūka veiksmes, lai panākums būtu pjedestāla vērts. Megasumo disciplīnā piedalījās Eiropas stiprāko komandu pārstāvji no Rumānijas un Polijas.

Prieks par sasniegtajiem rezultātiem un to, ka Preiļu robotikas entuziasti Armands Upenieks, Matīss un Aldis Buki un Māris Bečs ir apvienojušies, lai ar labiem rezultātiem mūs patīkami pārsteigtu dažāda līmeņa sacensībās. Novēlam veiksmi nākamo robotu izstrādē!

Dalība sacensībās bija iespējama ar Preiļu novada domes un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas finansiālu atbalstu.

Robotex sacensību videoierakstā Youtube var gūt priekšstatu par notiekošo sacensībās.

Fotogalerija

Juris Erts, Preiļu robotikas kluba komandas vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.