JEPVĢ komanda piedalās Ventspils “IT challenge 2018” finālā

Iesākoties rudenim, mums 10.d klases skolniekiem Solvitai Ragaušai, Jadvigai Mežniecei un Dominikam Mežniekam bija iespēja piedalīties konkursa Ventspils “IT challenge 2018” pusfinālā, kurā vajadzēja uzfilmēt aptuveni 3 minūšu garu video sižetu par adīta cimda veidošanas procesa uzlabošanu, izmantojot IT jomu. Konkursā piedalījās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un tajā varēja piedalīties komanda ar 3 dalībniekiem.

Pēc neziņā pavadītām nedēļām, tika paziņotas komandas, kuras iekļuva finālā. Starp tām bija arī mūsu komanda. Kopā devāmies uz Ventspili, lai tur pavadītu 3 dienas, piedaloties pēdējā konkursā.

7.novembrī no rīta ar komandu devāmies uz mūsu galamērķi. Ceļš bija garš, bet nonākot galamērķī, starp visiem valdīja manāms satraukums. Iekārtojušies kempingos un paēduši, mēs devāmies uz iepazīšanās vakaru, kur piedaloties dažādās aktivitātēs, varēja iepazīties ar skolēniem no Baltijas valstīm.

Nākošajā rītā, paēduši brokastis, devāmies uz Ventspils augstskolu, kur kopīgi veicām doto uzdevumu. Rezultātā izveidojām mājaslapu piedāvātajam produktam un paveikto arī prezentējām žūrijas un citu dalībnieku priekšā. Pēc ilga darba, visiem dalībniekiem tika sarūpēta diskotēka ar atpazīstamiem mūziķiem un citas aktivitātes.

Trešajā dienā mums bija iespēja apmeklēt Irbeni, kur apskatījām radioteleskopus to darbībā. Ekskursija mums palika spilgti atmiņā ar kāpšanu uz ēkas jumta un garo ceļu caur tuneļiem, kur mita sikspārņi. Pēc brauciena uz Irbeni, gatavojāmies apbalvošanas ceremonijai. Visi bija līksmi un nedaudz satraukušies, gaidot rezultātus. Visas mūsu grupas komandas bija līdzvērtīgas un labi pārzināja tehnoloģijas.

Šoreiz mazliet pietrūka līdz godalgotai vietai, bet nebijām pārāk saskumuši, jo iegūtos draugus, kopā pieveiktos šķēršļus un dažādos piedzīvojumus, mēs atcerēsimies ilgi.

Solvita Ragauša, 10.D klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.