Robotu būvētāji no Preiļiem piedalās „Robochallenge” sacensībās Rumānijā un izcīna 2. vietu!

No 2. līdz 4. novembrim jau vienpadsmito reizi  Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notika „Robochallenge” sacensības. Tajās piedalījās dalībnieki no četriem kontinentiem, parādot  savus izgudrojumus sacensībās. Desmitiem Mega Sumo robotu – nevienās citās Eiropas sacensībās tik daudz šo visjaudīgāko Sumo robotu nav startējuši.

Pirmo reizi tika pārstāvēta arī Latvijas un “Robotu Skolas”  komanda. Sacensībās piedalījās Preiļu robotikas kluba dalībnieki Armands Upenieks un Matīss Buks kopā ar Aleksandru Tikačovu. Latvijas komandas jaudu un garu stiprināja arī Aldis Buks, Māris Bečs un Andis Jargans.

Preiļu robotikas kluba pārstāvji piedalījās sacensībās ar trīs Mini Sumo robotiem un vienu Mega Sumo robotu. Mega Sumo šīs bija pirmās sacensības. Veiksmīgākais bija Mini Sumo robota “MA” starts, iegūstot  2. vietu. Aleksandra Tikačova būvētais Mikro Sumo (5×5×5cm, 100g) ieguva 1. vietu savā kategorijā.

Šīs sacensības paliks atmiņā  ar lielisku organizāciju un cilvēkiem, kurus satikām Bukarestē. Guvām pieredzi un jaunus kontaktus.

Matīss Buks un Armands Upenieks, `Preiļu robotikas kluba` un `Robotu skola` komandu dalībnieki 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.