Svinēsim Latvijas svētkus kopā!

Cienījamie ģimnāzisti, skolotāji, darbinieki  un vecāki!

Ir sācies Patriotisma mēnesis, kad mēs visi kopā svinēsim mūsu valsts simtgadi. Latvija – tie esam mēs paši, ikviens ar saviem darbiem, domām un attieksmi. Ir svarīgi sevi apzināties kā viena veseluma sastāvdaļu un arī iesaistīties. Mēs, ģimnāzijas kolektīvs, ar savu klātbūtni un piederības izjūtām varam svētkus veidot pilnvērtīgākus un nozīmīgākus, pirmkārt, pašiem sev. Ģimnāzisti jau aktīvi ir iesaistījušies svētku sagatavošanā – noformē ģimnāziju, gatavojas svētku koncertam, tāpēc aicinu ikvienu būt kopā Latvijai tik nozīmīgajos svētkos:

Lāčplēša diena 11. novembrī Preiļu pilsētā sāksies plkst. 18.00 ar piemiņas dievkalpojumu Romas katoļu baznīcā, tie, kuri neapmeklēs to,  plkst. 18.00 pulcēsimies pie ģimnāzijas, lai piedalītos pilsētas Lāpu gājienā, pieminot visus, kuri cīnījās par Latviju, sargāja tās suverenitāti. Ģimnāzija daļēji nodrošinās lāpas un svecītes, taču ikviens ir aicināts paņemt līdzi arī savu svecīti (sarkanu vai baltu) ar vāciņu, lai pēc tam veidotu kopīgu latviešu rakstu zīmi. Šogad Lāpu gājienu Preiļu pilsētā translēs tiešraidē Latvijas televīzija.

16. novembrī plkst.11.00 pulcēsimies ģimnāzijā svētku koncertā “Mūsu dziesmas Latvijas simtgadei”.

Šajā laikā ikdienā piespraudīsim pie sava apģērba sarkanbaktsarkanu karodziņu, apliecinot savu mīlestību zemei, kur esam dzimuši, dzīvojam, mācāmies un strādājam.

Ar svētku norises pasākumiem “Manai Latvijai – 100” Preiļu novadā var iepazīties šeit: https://preili.lv/pasakums/149705/nedela-manai-latvijai-100-preilu-novada/

Aicinu ikvienu ģimnāzistu un vecākus pievienoties ģimnāzijas kolektīvam Lāpu gājienā un svētku koncertā. Svinēsim svētku skopā! 

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktore Ligita Pauniņa

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.