Vidusskolēn, piedalies konkursā – “Gada jaunais autovadītājs”

Konkurss vidusskolēniem “Gada jaunais autovadītājs” paredzēts no 15 līdz 18 gadu vecumam. Pēc statistikas datiem tieši šajā vecumā jaunieši visbiežāk nonāk ceļu satiksmes negadījumos. Vismaz trim jauniešiem no klases mājaslapā www.gadaautovaditajs.lv jāaizpilda tests, lai kvalificētos konkursa klātienes kārtai. 30 klasēm savā skolā būs iespēja noklausīties satiksmes drošības lekciju un izmēģināt auto apgāšanās stendu – avārijas imitāciju.

Konkurss paredzēts divās daļās – līdz 2019.gada marta beigām – teorētiskā daļa, testa aizpildīšana. Savukārt no 1.aprīļa, līdz pat mācību gada noslēgumam norisināsies bezmaksas satiksmes drošības apmācības skolās – 30 klasēm visā Latvijā. Tajās būs iespēja izbaudīt auto apgāšanās stendu – avārijas imitāciju, kad esi ar kājām gaisā. Kā arī alkohola reibumu imitējošas brilles, kuras uzvelkot jāveic dažādi šķietami vienkārši uzdevumi, bet “esot reibumā” tie kļūst sarežģīti izpildāmi.

Ģirts Timrots, konkursa “Gada jaunais autovadītājs” realizētājs: “Konkurss veidots ar mērķi izglītot jauniešus par drošības jautājumiem un personīgās drošības iespējām ceļu satiksmē. Tostarp paredzēts mācīt jauniešiem uzvedības kultūru ceļu satiksmē, lai preventīvi mazinātu topošo autovadītāju izraisīto satiksmes negadījumu skaitu un to sekas. Mūzikas austiņas un telefoni – dažas no tik daudzajām lietām, kuras novirza mūsu uzmanību, tomēr ir tikai nedaudz nepieciešams, lai izvairītos no negadījumiem.”

Lai kvalificētos konkursā no klases jāpiedalās vismaz trim skolēniem, bet aicinām aizpildīt testu visus skolēnus. Testā ir 15 jautājumi, bet rezultātu nosaka katras klases labākais sniegums, tādēļ, jo vairāk skolēnu to aizpilda, jo lielāka iespēja izcīnīt apmācības.

Konkurss veidots 2018./2019.gada mācību gadam, laikā no 1.novembra līdz 31.maijam. Konkursu rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar aģentūru Zebra. Tas tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.

Papildus informācija
Anda Treija
One Communications
M: 27545441
e-pasts: anda.treija@onecom-latvia.com

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.