Folkloras kopa “Rūtoj” veiksmīgi uzsākusi jauno sezonu ar koncertiem Polijā

Trīs skaistas dienas septembra sākumā (08. – 10.09.) folkloras kopas “Rūtoj” jaunieši pavadīja Polijā un piedalījās ikgadējā festivālā “Pārsteidzošs rudens sākums”, kura ietvaros notika Latvijas simtgadei veltīta diena “Es esmu Latvija”.

9.septembrī Polijas pilsētā Oroņsko folkloras kopa “Rūtoj” aizvadīja kolosālā atmosfērā 2 koncertus un priecēja festivāla apmeklētājus ar saviem muzikāli bagātīgajiem priekšnesumiem. Tika izdziedātas gan “Rūtoj” zelta fonda, gan tautā iemīļotākās dziesmas, kā arī popularizēta latgaliešu kultūra. Esam patīkami pārsteigti par publikas vēlmi iesaistīties un apgūt tradicionālos dančus.

Brīvajā laikā starp koncertiem “Rūtoj” jaunieši ar savu sniegumu iepriecināja un uzmundrināja Latgales tematiskā ciema amatniekus, tirgotājus, kā arī vietējos apmeklētājus.

Esam gandarīti par šo jauno, vēl līdz šim nepiedzīvoto muzikālo pieredzi Polijā, kā arī veiksmīgu jaunās sezonas sākumu.

Paldies Latvijas vēstniecībai Polijā par ielūgumu, Latgales Reģiona Tūrisma asociācijai “Ezerzeme” par organizēšanu, kā arī vissirsnīgākie pateicības vārdi Preiļu un Riebiņu novada Tūrisma informācijas centram par piedāvājumu piedalīties šajā brīnišķīgajā festivālā un Preiļu novada domei par finansiālo atbalstu!

Lauma Tumašova un Santa Jukša, folkloras kopas dalībniecs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.