JEPVĢ skolnieka Sanda Mauriņa komentāri par “Rigvir” stipendiju

Šī gada 19. septembrī norisinājās “Rigvir” stipendiju pasniegšanas sarīkojums Globālajā Viroterapijas vēža klīnikā (Global Virotherapy Cancer Clinic). Stipendijas saņēma četrpadsmit 12. klases skolēni no visas Latvijas, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar eksaktajām zinātnēm – medicīnu, farmāciju, ķīmiju vai bioloģiju. Uz pasākumu devās stipendiāts Sandis Mauriņš, kā arī bioloģijas skolotāja Elita Grigale.

Sarīkojums Globālajā Viroterapijas vēža klīnikā Jūrmalā bija vienreizējs. Mēs pirmo reizi bijām šajā klīnikā, tā izskatījās ļoti mūsdienīga. Gaidot, kad sāksies pasākums, varēja ļoti labi meditēt, jo bija atbilstoša mūzika. Sarīkojuma laikā jaunos stipendiātus sveica “Rigvir” valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš, izpilddirektore Kristīne Jučkoviča un Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda goda priekšsēdētājs Einars Repše. Ļoti uzrunāja un motivēja Jurģa Auziņa uzruna, jo viņš uzsvēra, ka svarīgi ir turpināt atbalstīt talantus jau vidusskolas posmā, lai tas ir pamudinājums izzināt nozari pirms studiju uzsākšanas. Īpašas emocijas izraisīja jaunās dziedātājas Margaritas izpildītās dziesmas, kurām bija atbilstoša tematika. Priecājos, ka biju kopā arī ar citiem jauniešiem, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar eksaktajām zinātnēm.

Lai pretendētu uz stipendijām, skolēniem bija jāizpilda ļoti augstas prasības – jāizveido CV, norādot informāciju par rezultātiem un dalību olimpiādēs, konkursos un sabiedrisko darbību, jāuzraksta motivācijas vēstule, pamatojot vēlmi iegūt stipendiju, nākotnes profesijas izvēli un aprakstot ģimenes materiālo un sociālo stāvokli, jāiesniedz 11. klases liecības kopiju, kā arī rekomendācijas vēstule no ķīmijas vai bioloģijas skolotāja.

Ceļš līdz stipendijai nebija viegls, bet es to nenožēloju ne mirkli, jo mērķis ir sasniegts, tagad ir milzīgs gandarījums par paveikto un patīkamas emocijas, ko atcerēties vienmēr! Šī stipendija man būs motivācija darīt vairāk.

Paldies “Rigvir” holdingam un Vītolu fondam par piešķirto finansiālo atbalstu manai nākotnes izaugsmei, sniegto iespēju attīstīt sevi un papildināt savas zināšanas, skolotājai un audzinātājai Elitai Grigalei par ieguldīto darbu bioloģijas zināšanu pilnveidošanā, sniegtajiem padomiem, uzklausīšanu un rekomendācijas vēstules rakstīšanu, kā arī direktorei Ligitai Pauniņai par atbalstu svarīgā brīdī!

Rigvir grupa ir biotehnoloģiju uzņēmumu grupa, kuras darbības mērķis ir Latvijā izstrādāto vēža viroterapijas zāļu ražošana un izpēte. Viroterapija ir saudzīga, droša un efektīva vēža ārstēšana, izmantojot īpašu vīrusu, kurš pēc ievadīšanas cilvēka organismā, atrod un iznīcina ļaundabīgā audzēja šūnas.  Šo vīrusu 20.gadsimta sešdesmitajos gados atklāja izcilā Latvijas zinātniece Aina Muceniece. Latvijā izstrādātās vēža zāles ir pasaulē pirmais apstiprinātais onkolītiskais vīruss.

Sandis Mauriņš, 12.D klases skolnieks

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.