Vidusskolēniem iespēja piedalīties stipendiju konkursā mācībām ārvalstīs

Bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” sadarbībā ar AFS partnervalstīm izsludina konkursu vidusskolēniem uz 3 daļējām stipendijām mācībām Itālijā, Dānijā un Spānijā 2018./2019. mācību gadā. Pieteikties stipendijai iespējams līdz šī gada 15.janvārim, aizpildot pieteikuma anketu „AFS Latvija” mājas lapā www.afs.lv.

Stipendija sniedz iespēju doties apmaiņas gadā uz citu valsti, mācīties vietējā valsts skolā un dzīvot viesģimenē. Kā uzsver „AFS Latvija” atbalsta koordinatore Vineta Līduma, stipendija ir paredzēta motivētiem un mērķtiecīgiem jauniešiem, lai piepildītu sapni par mācībām ārzemēs. „Mācības ārzemēs vidusskolēniem veido plašāku redzesloku uz pasaulē notiekošo. Apmaiņas gada laikā jaunieši iemācās dzīvot patstāvīgi, kļūst tolerantāki pret dažādām kultūrām, apgūst jaunu valodu, iegūst starpkultūru pieredzi un labus draugus no visas pasaules,” tā V.Līduma.

Daļējās stipendijas apjoms ir 2 000 eiro, savukārt kopējās programmas izmaksas ir vidēji 5 800 līdz 6 500 eiro, atkarībā no izvēlētās programmas valsts. Stipendija sedz daļu no šādiem izdevumiem: dzīvošanu rūpīgi izmeklētā viesģimenē, sagatavošanās materiālus dalībai programmā, sagatavošanos pirms aizbraukšanas, orientācijas nometnes viesvalstī, AFS darbinieku un brīvprātīgo atbalstu viesvalstī, sekundāro medicīnas apdrošināšanu, starptautiskos ceļa izdevumus, ceļa izdevumus no mājas līdz skolai un atpakaļ, ceļa izdevumus, lai apmeklētu obligātos AFS pasākumus viesvalstī un mācību grāmatas obligātajiem mācību priekšmetiem skolā.

Viena no AFS stipendiātēm, rīdziniece Santa Strapcāne, kura, pateicoties stipendijai, vienu mācību gadu ir pavadījusi Itālijā, norāda, ka stipendija nozīmējusi ļoti daudz. Santa stāsta, ka viņa jau iepriekš bija dzirdējusi par iespēju doties apmaiņas programmās, taču arī zināja, ka programmas izmaksas ir samērā lielas, līdz ar to stipendija deva lielu ieguldījumu, lai varētu doties apmaiņas programmā.

Stipendijai pieteikties var ikviens vidusskolēns vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Lai pieteiktos, kandidātiem vispirms jāaizpilda pieteikuma anketa www.afs.lv mājas lapā, norādot valsti, kurā vēlētos mācīties. Pēc tam jāaizpilda apmaiņas dalībnieka pieteikuma forma, kas tiek izsūtīta katram dalībniekam pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas mājas lapā.

Konkurss notiek trīs kārtās. Pirmajā kārtā kandidātiem izvērtēšanai jāiesniedz pieteikumi atbilstoši nolikumā izvirzītajiem dokumentiem, otrajā kārtā kandidāti tiks aicināti uz individuālām pārrunām ar „AFS Latvija” vadību. Uzaicinājums uz tikšanos tiks nosūtīts katram dalībniekam individuāli līdz šī gada 2.februārim. Trešajā kārtā tiks veikta labāko kandidātu izvērtēšanu un rezultātu noteikšana. Rezultāti par stipendiju piešķiršanu pretendentiem tiks paziņoti ne vēlāk kā šī gada 16.februārī.

Plašāka informācija par stipendiju konkursu pieejama „AFS Latvija” mājas lapā.

„AFS Latvija” ir bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas vidusskolēniem vairāk nekā 50 valstīs. Tā pārstāv starptautisko asociāciju „AFS Intercultural Programs”. Organizācija darbību Latvijā uzsāka 1990.gadā. 25 gadu laikā ar organizācijas palīdzību mācību apmaiņas programmās uz ārvalstīm devušies vairāk nekā 670 vidusskolēnu, savukārt Latvijā no citām valstīm uzņemti ap 890 jauniešu. AFS vispasaules tīklā ir vairāk nekā 60 partnervalstu.

Papildu informācija:
„AFS Latvija” Starpkultūru programmas
Tālrunis: 26486456
E-pasts: zane.ievina@afs.org
www.afs.lv

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.