Preiļu robotikas komanda izcīna vietas uz goda pjedestāla lielākajās Eiropas sacensībās `Robotex 2017`

No 24. līdz 26. novembrim Preiļu novada robotikas kluba komanda piedalījās lielākajās Eiropas robotikas sacensībās `Robotex 2017`. Komandas dalībnieki uz startu devās ar 35 dažādu disciplīnu robotiem – 12 minisumo robotiem, 7 līnijsekošanas robotiem, 10 folkreisa robotiem, 6 iRobot sumo robotiem, kurus būvēja: Armands Upenieks (PVĢ absolvents, RTU students, komandas konsultants), Linards Šmeiksts (PVĢ absolvents, RTU students, komandas konsultants), Matīss Dambītis (PVĢ absolvents, RTU students, komandas konsultants), Aldis Buks (vecāku pārstāvis), Matīss Buks (JEPVĢ, 11.V), Eduards Lipiniks (JEPVĢ, 12.D), Iļja Isajevs (JEPVĢ, 12.D), Iļja Martinovs (JEPVĢ, 11.D), Margarita Džeriņa (JEPVĢ, 11.D), Edīte Meikulāne (JEPVĢ, 10.D) un Lauris Šmeiksts (Preiļu 1.psk, 9. klase). Lai arī konkurence bija ļoti liela mūsu komandas dalībnieki parādīja labus rezultātus dažādās disciplīnās.

 

Visu sacensībām pieteikto robotu sarakstā var redzēt pārstāvēts valstis: https://voistlus.robotex.ee/2017/osalejad

Šis gads mums bija veiksmīgs, jo izdevās izcīnīt Robotex goda pjedestālus folkreisa disciplīnā – 2. vietu izcīnīja Matīsa Buka un Alda Buka robots MoricsV6 un 3. vietu izcīnīja Iļjas Martinova un Iļjas Isajeva robots Jaguar. Folkreisa disciplīnā sacentās 103 roboti, kas tika sadalīti 21 apakšgrupā. No katras apakšgrupas uz 2. kārtu tika tikai grupu braucienu uzvarētāji un prieks, ka no mūsējiem uz to kvalificējās 7 roboti. 2. kārtā sacentās 25 roboti un finālam kvalificējās 5 roboti – 2 no tiem mūsējie. Fināla brauciens bija nervus kutinošs, taču no 5 dalībniekiem mūsējie ieguva 2. un 3. vietu. Pavisam maz pietrūka, lai finālā piedalītos arī Armanda Upenieka robots NO BLEDIS (Mach) – Armanda robotam kopvērtējumā 4. vieta.

Labus rezultātus uzrādīja arī minisumo dalībnieki – 94 robotu konkurencē Matīsa un Alda Buka robots RockV1 kopvērtējumā ierindojās dalītajā 5.-6. vietā un Linarda un Laura Šmeiksta robots Bizons 7.-8. vietā. Ar minisumo sacensību rezultātiem var iepazīties vietnē: https://voistlus.robotex.ee/2017/punktid/53/print

Līnijsekošanas disciplīnā konkurence bija ļoti augstā līmenī. Lietuvas kolēģi no Šauļu robotikas kluba bija sagatavojuši ļoti  konkurētspējīgus robotus, tomēr šogad visus pārsteidza dalībnieki no Rumānijas, kuri uzrādīja augstvērtīgus rezultātus, ieņemot visu goda pjedestālu. Kopvērtējumā līnijsekošanas disciplīnā no mūsējiem labāko rezultātu – 29. vietu (no Latvijas dalībniekiem 2. labākais rezultāts) uzrādīja Eduards Lipiniks ar robotu Loki un 30. vietu Matīss Dambītis ar robotu Aventador. Tuvi rezultāti bija arī Laura un Linarda robotam Vektors, Iļjas Martinova un Iļjas Isajeva robotam Slowpok un Margaritas Džeriņas Rysakam. Līnijsekošanas sacensību rezultāti: https://voistlus.robotex.ee/2017/punktid/59

Šogad pirmajās sacensībās piedalījās arī mūsējo būvētie iRoboti. Debiju piedzīvoja Linarda un Laura Šmeikstu robots Glitter, Eduarda Lipinika – Sigurd, Iļjas Martinova un Iļjas Isajeva – IljMarIs, Margaritas Džeriņas – Melchior, Edītes Meikulānes – Skyrippa. Paldies Robotu skolai par sagādātajām detaļām iRobotu būvēšanai!

Ar visiem sacensību rezultātiem var iepazīties vietnē: https://voistlus.robotex.ee/2017/punktid/

`Robotex 2017` ir ne tikai sacensību vieta, bet arī tehnoloģiju izstāde, kur var redzēt jaunākās tendences IT jomā un sasniegumus. 3 dienas pavadot hallē radās iespaids, ka pasākumu apmeklēja teju visas Tallinas ģimenes ar bērniem. Pasākums bija organizēts tā, ka nodarbošanos atrada jebkura vecuma bērni. Visas bērnu aktivitātes bija radošas, izglītojošas un interesantas. Šāda līmeņa pasākums būtu nepieciešams arī Latvijā.

Paldies visiem Preiļu komandas dalībniekiem par ieguldīto darbu gatavojoties sacensībām, īpaši mūsu absolventiem – konsultantiem Armandam Upeniekam, Linardam Šmeikstam, Matīsam Dambītim un vecāku pārstāvim Aldim Bukam! Paldies par palīdzību pasākuma fotomirkļu iemūžināšanā absolventēm Gintai Meikulānei un Kristiānai Skutelei.

Tagad ir jāgatavojas 16. decembrī TSI robotikas sacensībām un 27. janvārī ne tikai jāpiedalās, bet arī jāorganizē `Preiļu robotikas čempionāts`!

Preiļu Robotikas klubs darbojas Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā no 2015. gada februāra, sadarbībā ar Preiļu bērnu un jauniešu centru un novada domes IT centru. Aktivitātes robotikas jomā finansiāli atbalsta Preiļu novada dome.

Juris Erts, Preiļu robotikas kluba vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.