Olimpiskā diena ģimnāzijā

22. septembrī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika tradicionālā Olimpiskā diena, kuras devīze bija “Sporto svaigā gaisā!”

Laikapstākļi mūs patiešām lutināja, un ikviens ģimnāzists iesaistījās pasākumā ar lielu atdevi. Klases pulcējās futbola laukumā uz pasākuma svinīgo atklāšanu. JEPVĢ stadionā ģimnāzijas labākie vieglatlēti – Rasa Saulīte, Raivo Liniņš, Rainers Trubačs un Lūkass Vucāns – ienesa Olimpisko karogu, kurš tika pacelts mastā. Savā uzrunā, sportot mūs motivēja direktore Ligita Pauniņa un ciemiņš Normunds Ivzāns. Tālāk sekoja iesildīšanās un katras klases sasaukšanās. Plkst. 10.00 visā Latvijā sākās kopīga vingrošana, pēc kuras vecāko klašu ģimnāzisti spēlēja minifutbolu ar maxi bumbu, taču jaunāko klašu ģimnāzisti devās uz stacijām, kur viņi pildīja īpaši sagatavotus uzdevumus. Katra pietura atšķīrās ar kaut ko interesantu un savdabīgu, kaut kas tāds Olimpiskajā dienā bija sagatavots pirmo reizi. Ģimnāzisti makšķerēja zivis, ritināja un vija virves, piedalījās biatlonā, meta šautriņas un ķēra olas. Tas vienoja klases un skolēnos izraisīja draudzīgu sacensības garu, jo vēlāk par labākajiem rezultātiem tika pasniegtas balvas, kuras sarūpēja ģimnāzija. Olimpiskās dienas izskaņā notika klašu pretstafetes, kurās 1. vietu 7.-9.klašu grupā ieguva 8.D klase, 10.-12.klašu grupā 11.V.klase. Savukārt minifutbolā ar maxi bumbu uzvaru 7.-9. klašu starpā guva arī  8.D klase, starp 10.klasēm 10.A klase, starp 11.-12.klasēm 1.un 2. vietu dalīja 11.D un 12.DK klase.

Paldies visiem ģimnāzistiem un skolotājiem par izturību un ieguldījumu skolas sporta dzīvē, īpašs paldies tiem skolotājiem, kuri visas dienas garumā fiksēja rezultātus pieturvietās. Olimpiskās dienas izskaņā bija prieks un gandarījums par saturīgu laika pavadīšanu un jauko kopābūšanu.

Nora Kirsanova, Diāna Griga un Amanda Anusāne, projekta darba ‘’Olimpiskā diena 2017’’ organizatores

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.