JEPVĢ skolnieces saņem “Rigvir” holdinga un Vītolu fonda stipendiju

Šī gada 8. septembrī norisinājās “Rigvir” holdinga un Vītolu fonda svinīgā ceremonija Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kurā tika pasniegtas stipendijas četrpadsmit 12. klases skolēniem no visas Latvijas, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar eksaktajām zinātnēm: medicīnu, farmāciju, ķīmiju vai bioloģiju. Uz pasākumu devās stipendiātes Liena Gasiņa un Lauma Tumašova, kā arī direktore Ligita Pauniņa un ķīmijas skolotāja Valentīna Pastare.

Pasākums notika bibliotēkas 11. stāvā, kurš ikdienā tiek apmeklēts tikai gidu pavadībā. No pasākuma telpas pavērās burvīgs skats uz Rīgu no augšas, tas padarīja ceremoniju  svinīgāku un izraisīja dalībniekiem īpašas emocijas! Pasākuma vadītājs bija dziedātājs Miks Dukurs, kurš sniedza arī nelielu koncertu, kas bija veltīts stipendiātiem un viņu pavadošajām personām. Pēc svinīgās ceremonijas bija izzinošā ekskursija pa Latvijas Nacionālo bibliotēku, kas meitenēm ļoti patika, tāpēc ka tā tika apskatīta pirmo reizi.

Lai pretendētu uz stipendijām, skolēniem bija jāizpilda ļoti augstas prasības – jāizveido CV, norādot informāciju par rezultātiem un dalību olimpiādēs, konkursos un sabiedrisko darbību, jāuzraksta motivācijas vēstule, pamatojot vēlmi iegūt stipendiju, jāiesniedz 11. klases liecības kopiju, kā arī rekomendācijas vēstule no ķīmijas vai bioloģijas skolotāja.

Ceļš līdz stipendijai bija grūts, bet meitenes to nenožēlo ne mirkli, jo mērķis ir sasniegts, tagad ir milzīgs gandarījums par paveikto un patīkamas emocijas, ko atcerēties vienmēr!

Paldies “Rigvir” holdingam un Vītolu fondam par sniegto iespēju jauniešiem attīstīt sevi un papildināt savas zināšanas, skolotājai Valentīnai Pastarei par ieguldīto darbu meiteņu ķīmijas zināšanu pilnveidošanā, sniegtajiem padomiem, uzklausīšanu un rekomendācijas vēstuļu rakstīšanu, kā arī direktorei Ligitai Pauniņai par atbalstu svarīgā brīdī!

Liena Gasiņa, Lauma Tumašova, 12.DK klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.