Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda piedalās konkursā `Enkurs`

2017. gada 1. aprīlī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.V klases komanda pirmo reizi piedalījās Latvijas Jūras akadēmijas rīkotajā konkursā “Enkurs”.

Konkursa dalībniekiem savas prasmes bija jāapliecina 3. kārtā, kura notika Rīgas brīvostas teritorijā, kurā bija vairāki sarežģīti uzdevumi, piemēram, airēšana ar glābšanas plostu, cietušā glābšanas operācija u.c. Konkursa laikā tika simulētas dažādās situācijas, kurās jauniešiem vajadzēja pielietot zināšanas pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanā, koordinātu atlikšanu un orientēšanos kartē, cietušo glābšana un arī virves vilkšana.

Šie pārbaudījumi radīja priekšstatu par jūrnieka virsnieka profesiju. Izpildāmie uzdevumi bija sarežģīti, taču ļoti interesanti. Ģimnāzijas komandu vienoja cīņasspars, komandas gars un kopā būšanas prieks.

Konkursa organizatori atbalstīja komandas nokļūšanu Rīgā, kā arī nodrošināja ēdināšanu. Lielu paldies gribam teikt arī jaunsargu vienības vadītājam Valērijam Pastaram par atbalstu un ieguldīto darbu palīdzot gatavot komandu konkursam.

Prieks par pilnvērtīgi pavadīto dienu kopā ar jūrniecības profesionāļiem.

Sanita Bogdanova, 10.V klases audzinātāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.