Preiļu Valsts ģimnāzijā jauns Ģimnāzistu parlaments!

Atkal klāt ir septembris, kad visi satiekam sen neredzētos klasesbiedrus, audzinātāju, skolotājus, kādam tas rada lielu prieku, kādam – skumjas par nu jau pagājušo vasaru. Vieniem tas saistās ar jauniem mērķiem un solījumiem sev, mācībām, kas rit pilnā sparā, bet otriem – ar Ģimnāzistu parlamenta pirmo sēdi un vēlēšanām.

26. septembrī notika sēde, kurā piedalījās klašu pārstāvji un skolotāja Ingūna Patmalniece. Galvenais uzdevums bija ievēlēt prezidentu, vietnieku, protokolistu un sabiedrisko attiecību speciālistu, kā arī izdomāt šī gada Ģimnāzistu parlamenta moto. Vispirms katram vajadzēja iepazīstināt pārējos ar sevi, nosaukt trīs labākās īpašības un pastāstīt, kā pats varētu pildīt parlamenta prezidenta pienākumus. Pēc tam sekoja balsojums, kura rezultātā par Ģimnāzistu parlamenta prezidenti tika ievēlēta Aiga Rumpe (12.B), bet par vietnieku – Rūdis Skutelis (12.B). Protokolista pienākumus solījās godam pildīt Ilze Egle (12.D), parlamenta sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus – Santa Jukša (12.AH). Šie parlamentārieši ir galveno amatu izpildītāji turpmākajā mācību gadā. Sēdes gaitā izlēmām, ka šogad mūsu moto būs vārdi no Raiņa lugas “Zelta zirgs”: ”Pastāvēs, kas pārvērtīsies.”

Ja kādam ir interese un vēlme iesaistīties Ģimnāzistu parlamentā, rīkot pasākumus, ietekmēt skolas dzīvi, darboties kopā ar atraktīviem jauniešiem, nāc un iesaisties, jo varbūt tieši tava ideja būs īstā!

Santa Jukša, 12.AH kurss

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.