Latvijas dabaszinātņu pedagogiem pieejama jauna zinātnisko eksperimentu grāmata skolēniem

Projekta “Zaļā misija: Klimats” ietvaros ir tapusi jauna zinātnisko un tehnisko eksperimentu grāmata dabaszinātņu pedagogiem un citiem interesentiem, kurā apkopoti 42 eksperimenti par klimata pārmaiņām. Ar jauno mācību gadu eksperimentu grāmata tiks nogādāta ikvienā Latvijas vispārizglītojošā skolā un pedagogi varēs to izmantot darbam klasēs kopā ar saviem skolēniem. Šobrīd ikviens interesents ar grāmatu var iepazīties elektroniskā versijā, kuru var aplūkot šeit: eksperimentu grāmata (PDF) (links: http://owncloud.democentrs.lv/public.php?service=files&t=d64b255ffef99561013f9d2912a6dc8e )

Izglītojošais un metodiskais materiāls aptver vairākus būtiskus klimata pārmaiņu problēmjautājumus par to, kas ir klimata pārmaiņas un vai tās notiek? Kādi ir klimata pārmaiņu iemesli un sekas? Kādi ir risinājumi klimata pārmaiņu mazināšanai, un kā mēs varam šīm problēmām pielāgoties? Grāmata ietver eksperimentus, novērojumus un diskusiju tipa uzdevumus, ar kuru palīdzību iespējams veicināt Latvijas skolēnu izpratni un zināšanas par klimata pārmaiņām un to mazināšanu.

SIA Aspired projektu vadītāja Ginta Grīnberga atzina: “Arvien biežāk tiek runāts par to, ka mācību procesu nepieciešams padarīt interesantāku un iesaistošāku, ļaujot skolēniem pašiem pētīt, novērot, darboties praktiski un eksperimentēt. Šāda materiāla izmantošana dabaszinātņu stundās ir pat ļoti vēlama, lai jauniešiem būtu lielāka vēlme pašiem iesaistīties un radītu viņos interesi, ņemot vērā, ka klimata pārmaiņas ir salīdzinoši jauna un vēl neiepazīta tēma.”

No 2015.gada marta Latvijā tiek realizēts projekts “Zaļā misija:klimats”, kura mērķis ir veicināt Latvijas jauniešu un izglītības darbinieku izpratni un zināšanas par klimata pārmaiņām, izmantojot alternatīvās izglītības pieejas un metodes, praktisku darbošanos un praktisku darbu izstrādi. Projektu īsteno nodibinājums „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” (VATP) sadarbībā ar SIA „Aspired”. Projekts tiek realizēts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014. gada perioda programmas „Nacionālā klimata politika” neliela apjoma grantu shēmas atklāta konkursa ietvaros, un to plānots pabeigt līdz 2016.gada 30. septembrim. Projekta kopējās izmaksas ir 189 403,00 EUR, kur programmas līdzfinansējums ir 166 035,00 EUR, bet pašu līdzfinansējums ir 23 368 00,00 EUR.

Vairāk informācijas:
Ginta Grīnberga

SIA “Aspired” projektu vadītāja
E-pasts: ginta.grinberga@aspired.lv
Tālrunis: 26078821

www.aspired.lv

 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.