PVĢ 1. un 2. kursu audzēkņi piedalās EP konkursā ‘EUROSCOLA’

Preiļu Valsts ģimnāzijas 1. un 2. kursu audzēkņi piedalās Eiropas Parlamenta konkursā ‘EUROSCOLA’. Lai cīnītos par galveno balvu – apmaksātu braucienu uz Eiropas Parlamenta galveno ēku Strasbūrā -, tika izveidota 24 aktīvu un radošu jauniešu komanda, kurai ir jāizpilda viens no konkursa uzdevumiem: “Detektīvs” – izpētīt konkrētu Eiropas Parlamentā pieņemta likuma tapšanu no idejas līdz apstiprināšanai Eiropas Parlamentā un reālai ieviešanai Latvijā vai “Eiropas Parlamenta elektroniskā-pastkarte”, tēma – Eiropas Parlamenta darbs. Konkursa komandas dalībnieki nolēma veidot elektronisko-pastkarti. Jaunieši, aktīvi diskutējot, izvēlējās divas, viņuprāt, aktuālus jautājumus jauniešu vidū: mazkustīgs dzīvesveids un jauniešu migrācija Eiropas Savienībā.
Ar pirmo pastkarti jaunieši tiek aicināti vairāk pievērsties sportiskām aktivitātēm, jo mazkustīgs dzīvesveids var atstāt neatgriezeniskas sekas uz veselību. Kā zināms, fiziskās aktivitātes nepieciešamas kaulu, muskuļu, sirds un citu orgānu normālai funkcionēšanai. Mazkustīgs dzīvesveids ir arī cēlonis daudzām sirds un asinsvadu, otrā tipa diabēta u.c. slimībām, tāpēc ir svarīgi, lai jaunieši savā piepildītajā ikdienā atrastu laiku arī fiziskām aktivitātēm. Šīs pastkartes dizaina autore ir Ilze Egle 2.D.
Otrā pastkarte parāda, ka mūsdienās daudzi jaunieši izvēlas studēt vai strādāt ārzemēs. Pastkartes mērķis ir aicināt jauniešus, kuri dzīvo ārpus savas dzimtenes, nebaidīties, spēt iejusties vidē, iepazīt un respektēt citu tautu kultūru, kā arī izmantot iespēju pilnveidot savas valodu prasmes, paplašināt savu redzesloku un attīstīt komunikācijas prasmes. Pastkartes dizaina autore ir Kristiāna Jaudzema 2.B.
Paldies visiem konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu!
Lauma Tumašova, projekta dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.