Panākumi robotikas sacensībās `Siguldas Robotu kauss 2016`

Sestdien, 2016. gada 27. februārī Siguldā notika `Siguldas Robotu kauss 2016`, kurā piedalījās arī Preiļu robotikas pulciņa/klubadalībnieki. Sacensības Siguldā ir vienas no lielākajām Latvijas robotikas sacensībām, kas notiek Latvijā un tās notiek sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC). No Preiļiem sacensībās piedalījās 14 dalībnieki (viena no kuplāk pārstāvētajām komandām) dažādās disciplīnās, t.sk. Mini Sumo, līnijsekošanas, folkrace, Lego Sumo, Lego Folkrace sacensībās un elektronikas darbu izstādē. Ko nozīmē katra no šīm disciplīnām? – Ar to var iepazīties sacensību nolikumā (PDF). Jāatzīmē, ka līnijsekotāji un folkrace roboti ir 100% pašu dalībnieku projektēti un būvēti, t.sk. lielākā daļa no detaļām modelētas 3D programmās un drukātas ar 3D printeri. Savukārt Mini Sumo sacensībās tika izmantoti no RTU robotikas kluba iegādātieSumoBoy roboti, kuri šobrīd kā reiz ir arī pieteikti Kickstarterkonkursam lai pretendētu uz ievērojamu finansējumu – projektu var atbalstīt ikviens pasaulē.
Apsveicam Matīsu Buku (Preiļu 1. pamatskola, 9. klase) ar 1. vietu folkrace sacensībās, Matīsu Dambīti (Preiļu Valsts ģimnāzija, 2.D) ar 3. vietu līnijsekotāju sacensībās, Linardu Šmeikstu (RTU, 2. kursa students) ar 2. vietu elektronikas darbu izstādē. Saņēmāmorganizatoru speciālo balvu kā labi organizētai komandai!
Konkurene bija pietiekami liela, jo kopā sacensībās piedalījās 179 dalībnieki un 187 Roboti, t.sk. 21 elektronikas darbs! Bez sacensību dalībniekiem bija arī vairāk kā 70 skatītāji.
Paldies parējiem sacensību dalībniekiem (Alenam Šņepstam un Tomam Vilcānam no Preiļu 1. pamatskolas, Laurim Matisānam, Erlendam Zagorskim, Eduardam Lipinikam, Iļjam Isajevam, Ilgmāram Rubīnam no PVĢ) par centīgu gatavošanos sacensībām un samērā veiksmīgo startu (dažiem pietrūka nedaudz veiksmes līdz godalgotai vietai) un novēlam veiksmi nākamajās sacensībās! Piedaloties šajās sacensībās guvām pieredzi turpmākajai darbībai, kā arī godam pārstāvējām Preiļus!
Preiļu Robotikas pulciņa/kluba nodarbības tiek organizētas Preiļu Valsts ģimnāzijā, sadarbībā ar Preiļu novada IT centru un Bērnu un jauniešu centru, un apvieno dalībniekus no dažādām skolām – Preiļu Valsts ģimnāzijas, Preiļu 1. pamatskolas un Preiļu 2. vidusskolas. PVĢ absolventi, tagad RTU studenti Armands Upenieks un Linards Šmeiksts veic apmācības un konsultācijas! Aktīvi iesaistās robotikas klubā arī skolēnu vecāki (īpaši jāatzīmē Matīsa Buka tētis un Iļjas Isajeva tētis).
Paldies Preiļu 1. pamatskolas mājturības skolotājam Uldim Čerpakovskim par atbalstu folkrace trases izveidē, kas bija ļoti svarīgi, lai varētu būvēt un testēt folkrace robotus (folkrace trases izbūve bija komandas darbs, kurā dažādos veidos iesaistījās kluba dalībnieki). Paldies Gintai Meikulānei un Lindai Madelānei par sacensību notikumu fotografēšanu.
`Siguldas Robotu kauss 2016` bija kā robotikas entuziastu svētki! Paldies organizatoriem par ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā!

20160227_srk_01

20160227_srk_02

Linda Madelāne pulciņa dalībniece,
Juris Erts, robotikas pulciņa/kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.