JEPVĢ 11.A un 12.D klases audzēkņi apmeklēja radošās darbnīcas “Raiņa dzeja latgaliski”

Ceturtdien, 9.septembrī, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. A un 12.D klases audzēkņi apmeklēja radošās darbnīcas “Raiņa dzeja latgaliski”, kuras rīkoja Raiņa muzejs “Jasmuiža”. Darbnīcās varēja iepazīt Jāņa Pliekšāna dzīvi, piedalīties sajūtu teātrī, dzirdēt, kā Raiņa dzeja skan latgaliešu valodā.

Sajūtu teātra darbnīcu vadīja aktrise un režisore Liena Šmukste. Darbnīcas laikā jaunieši lasīja Raiņa dzejoli, mainot balss skaļumu un staigājot, klausījās, kā dzejolis skan, ja acis ir aizvērtas.

Mūzikas darbnīcu vadīja mūziķis, grupas “Dabasu Durovys” līderis Arnis Slobožaņins. Darbnīcā skolēni dzirdēja, kā ģitāras pavadījumā skan dziesmas ar Raiņa dzejas vārdiem. Jaunieši varēja arī dziedāt līdzi un muzicēt.

Atdzejošanas darbnīcu vadīja rakstnieks un literatūrzinātnieks Valentīns Lukaševičs. Darbnīcā skolēniem vajadzēja atdzejot latgaliski Raiņa dzejoli „Balsis”.

Paldies Raiņa un Aspazijas muzeja vadītāja vietniecei Solvitai Kleinartei par pasākuma vadīšanu un visiem darbnīcu vadītājiem. Diena bija radoša, jo jaunieši patīkami pavadīja laiku un uzzināja interesantus faktus par Raini.

Ilva Juhņeviča, Arta Batarāga 12.D

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.