JEPVĢ 9.D klases meiteņu komanda AS “Latvenergo” erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” ieguva 3. vietu Latgales reģionā

Šogad arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 9.D klases izveidotā meiteņu komanda (Ieva, Sofja, Viktorija un Laine) piedalījās AS “Latvenergo” erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” ar tēmu Zaļā fizika. Laikā no 1.marta līdz 29. martam savas zināšanas bija jāpierāda, veicot ik nedēļu jaunus gan teorētiskus uzdevumus, gan eksperimentus. Kopīgiem spēkiem tika izcīnīta iespēja piedalīties konkursa pusfinālā, kas norisinājās 12. aprīlī attālināti. Tajā ieguvām 3.vietu Latgales reģionā, no kura nāca vislielākais komandu skaits. Vien mazliet veiksmes, zināšanu un ātruma pietrūka līdz iespējai pierādīt komandas spēku finālā.

Konkursa laikā papildinājām un nostiprinājām savas zināšanas un izpratni, uzlabojām digitālās prasmes un varējām pārliecināties, ka fizika nesastāv tikai no garlaicīgām formulām, tā var būt pat ļoti aizraujoša.  Konkursa sponsori bija bagātīgi parūpējušies gan par ēdamām (degustējamām), gan citādi praktiski pielietojamām balvām.

Novēlam veiksmi nākošajiem dalībniekiem! Zināt ir stilīgi!

Ieva Apšiniece, 9.D

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.