Latvijas skolas soma – palīgs mācībās

Aizvadītais mācību gads bija sarežģīts gan skolēniem un skolotājiem, gan vecākiem. Taču bija arī labas lietas un šoreiz par dažiem Latvijas skolas somas piedāvājumiem.
Skolēniem bija iespēja noskatīties dažādas teātra izrādes, baudīt koncertlekcijas, skatīties filmas. Daudzu pasākumu tematika sasaucās arī ar mācāmo vielu. Tā, piemēram, J. Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. V klases skolēni sagatavoja semināru “No idejas līdz valstij”, kura tematika atbilda gan vēstures, gan politikas un tiesību priekšmetiem. Apvienotajā šo priekšmetu tiešsaistes stundā viņi analizēja latviešu nacionālās kustības – jaunlatviešu ieguldījumu latviešu nacionālās apziņas modināšanā, kas lika pamatus neatkarīgas valsts idejas dzimšanai, izsekoja valstiskās idejas attīstībai no autonomijas līdz neatkarībai 1. pasaules kara gados un aplūkoja notikumus, kas noveda pie Latvijas Republikas proklamēšanas. Kā labs papildinājums teorētiskajai daļai sekoja Nacionālā teātra izrādes “Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris” ieraksta noskatīšanās, ko piedāvāja Latvijas skolas soma.
Tā kā maijs ir vairāku valstisku svētku mēnesis, tad ģimnāzija, lai aktualizētu 4. maiju – Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, pieņēma Latvijas skolas somas piedāvāto koncertlekciju “Atmodas dziesmas. Dziesmotā revolūcija’’, ko bija sagatavojusi SIA ‘’Dzīvā skaņa’’. Tajā atspoguļoti Latvijas vēsturē būtiski notikumi no 1986. līdz 1991.gadam un liela uzmanība pievērsta dziesmām, kas tajā laikā vienoja tautu, darīja stiprāku, palīdzēja uzdrošināties cīnīties par savu brīvību. Šo koncertlekciju noskatījās visa skola un tā papildināja gan audzināšanas stundu, gan vēstures stundu saturu.

Natālija Pīzele,
JEPVĢ politikas un tiesību skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.