Vācu valodas konkursā 1. vieta JEPVĢ skolēniem

Decembrī mēs, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 7.d klases skolēni Kristers Šņepsts un Ramona Dārta Ivdre, piedalījāmies vācu valodas konkursā “Mein/Unser Weihnachtsmärchen”, kurā bija jāuzfilmē video par savu Ziemassvētku pasaku. Konkursā tika iesniegti 20 darbi gan no Latvijas, gan Igaunijas, bet 7. – 9. klašu grupā bija deviņu darbu konkurence. Žūrija par labāko atzina tieši preiliešu radīto video, kura galvenā doma bija par Ziemassvētku patieso nozīmi.

Kā atzina Kristers, konkurss nebija viegls, tomēr sadarbojoties iznāca sasniegt augstu līmeni. Šis bija mans pirmais vācu valodas konkurss. Neskatoties uz to, mums ar klasesbiedreni Ramonu veicās ļoti labi. No sākuma bija grūti izdomāt, ko tieši mēs taisīsim. Beigās izdomājām, ka taisīsim video teātri par kaķiem un patieso Ziemassvētku nozīmi. Tad process aizgāja raiti uz priekšu. Manuprāt, visgrūtāk bija izdomāt scenāriju un iztulkot to vācu valodā, jo šis ir tikai otrais gads, kopš mācāmies šo svešvalodu. Protams, darbu arī apgrūtināja karantīnas apstākļi, jo es ar Ramonu un skolotāju nevarēju satikties klātienē, bet, neskatoties uz to, video tomēr iznāca ļoti labs. Turklāt uzlabojām savas spējas darboties attālināti, kā arī papildinājām zināšanas, uzlabojām izrunu vācu valodā.

Ramona stāsta, ka viņai paticis gan sadarboties kopā, gan izvēlētie stāsta varoņi un video ideja. Protams, strādājot klātienē, būtu papildus iespējas un varbūt vēl kas interesantāks izdomāts, bet tāpat galarezultāts patīk. Prieks par 1.vietu! Labprāt piedalītos vēl kādos konkursos!

Sakām lielu paldies mūsu vācu valodas skolotājai Anita Lazdānei par padomiem, palīdzību, apgūstot vācu valodas gramatiku un izrunu, kā arī par paļaušanos uz mūsu darbu, strādājot tikai attālinātā režīmā!

Kristers Šņepsts un Ramona Dārta Ivdre, JEPVĢ 7.d klases skolēni

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.