Preiļu robotikas komandai sekmīgs sezonas noslēgums `Latvijas Robotikas Čempionātā 2016`!

2016. gada 28. maijā Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika `Latvijas Robotikas Čempionāts 2016` un Preiļus pārstāvēja kupla komanda – Armands Upenieks (PVĢ, RTU), Linards Šmeiksts (PVĢ, RTU), Matīss Dambītis (PVĢ, 2.D), Linda Madalāne (PVĢ, 2.B), Lauris Matisāns (PVĢ, 1.DK), Ilja Isajevs (PVĢ, 1.DK), Ilgmārs Rubīns (PVĢ, 1.DK), Matīss Buks (Preiļu 1. pamatskola, 9. klase), Aldis Buks (amatieris), fotoreportiere Ginta Meikulāne un komandas vadītājs Juris Erts!
Latvijas Robotikas čempionātā piedalās robotu būves entuziasti no visām Baltijas valstīm. Pasākuma mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē. Latvijas robotikas entuziasti ir piedalījušies un guvuši uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā Robotex Igaunijā, RobotChallenge Austrijā, RoboGames ASV un Internatiol Robot Sumo Tournament Japānā, apliecinot konkurētspēju pasaules līmenī.
Sacensībās no Latvijas kopā visās disciplīnās šogad sacentās vairāk kā 200 roboti un sīvā konkurencē mūsu komandas pārstāvjiem izdevās izcīnīt vairākas godalgotas vietas!
`Mini Sumo` disciplīnā – Linda Madelāne izcīnīja 1. vietu uzvarot pilnīgi visās cīņās(!), Iļja Isajevs izcīnīja 3. vietu, bet Matīss Buks ierindojās 4. vietā, savukārt Lauris Matisāns 5. vietā!
Armands Upenieks `Mini Sumo` PRO disciplīnā izcīnīja 3. vietu piekāpjoties tikai `RobotChallenge Austrijas` 2016 gada čempionam! (p.s. jāatzīmē, ka čempions startēja ar 2 robotiem, kuri izcīnīja 1. un 2. vietu)!
`Folkrace` disciplīnā Matīsam Bukam šoreiz 4. vieta!

Paldies visiem dalībniekiem par gatavošanos sacensībām, paldies vecākiem par atbalstu, paldies Armandam un Linardam par ieguldīto darbu komandas sagatavošanā!
Veiksmi nākamajās sacensībās!
Juris Erts, robotikas kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.