Erasmus+ projekta “Izglītība un tradīcijas Eiropā” tikšanās JEPVĢ

No 2. līdz 8. martam Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Erasmus+ projekta “Izglītība un tradīcijas Eiropā” aktivitātes, kurās piedalījās 13 skolēni un 2 skolotāji no  Nīderlandes partnerības skolas un mūsu ģimnāzijas projekta dalībnieki.

Vizītes laikā projekta dalībnieki ne tikai iepazina Latvijas un Latgales kultūrvēsturisko mantojumu un tradīcijas,  bet arī paši jauktās darba grupās apguva jaunas prasmes un iemaņas. Mūsu ģimnāzijas projekta dalībnieki vadīja radošās darbnīcas “Latviešu tautas dejas “, “Aušanas tradīcijas un to saglabāšana mūsdienās”, “Latvju zīmes un simboli amatniecībā” un “ Ārstniecības augu izmantošana ziepju gatavošanā”. Nīderlandes projekta dalībnieki savās prezentācijās iepazīstināja ar siera ražošanu senatnē un mūsdienās, riteņbraukšanas tradīciju un popularitāti Nīderlandē, un tradicionālajiem ēdieniem.

Paldies ģimnāzijas projekta dalībniekiem un viņu vecākiem par ieguldīto darbu, atbalstu,  viesmīlību un rūpēm par Nīderlandes projekta dalībniekiem!

Diemžēl “Covid -19” vīrusa izplatīšanās ierobežojumu dēļ tika atcelta no 28. marta līdz 3. aprīlim Merlet koledžā (Nīderlande) plānotā projekta dalībnieku tikšanās.

Anna Verza, 
projekta koordinatore

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.