Ģimnāzistu parlamenta pirmā tikšanās

Ceturtdien, 17. septembrī, JEPVĢ konferenču zālē norisinājās pirmā Ģimnāzistu parlamenta sapulce. No katras klases piedalījās vismaz viens skolēns, lai pārstāvētu klasi skolas parlamentā, kā arī brīvprātīgie.  Pirmo sapulci vadīja skolotāja Ingūna Patmalniece.

Jauns gads, jauni cilvēki, tāpēc tikšanos sākām ar īsu iepazīšanos, kur uzzinājām vairāk par topošajiem kolēģiem, un tad jau ķērāmies klāt galvenajai daļai – Ģimnāzistu parlamenta prezidenta un vietnieka vēlēšanām.

Prezidenta amatam tika izvirzīts viens kandidāts –  iepriekšējā mācību gada Ģimnāzistu parlamenta prezidents Raivis Žihars – , kurš arī tika vienbalsīgi ievēlēts.  Ar prezidenta vietnieku viss nebija tik vienkārši. Kopā šim amatam brīvprātīgi pieteicās četras kandidātes – Ieva Apšeniece, Jadviga Mežniece, Santa Vojevodska un Olita Dmitrijeva. Katra nedaudz pastāstīja par sevi un centās pārliecināt par amata atbilstību. Pārējiem balsotājiem bija dota viena balss, lai nobalsotu par labāko kandidātu. Saskaitot balsojuma rezultātus,  tikai ar vienas balss pārsvaru uzvarēja Santa, tādējādi kļūstot par prezidenta vietnieku.

Par  protokolistu tika izvirzīta Lorita Ūzuliņa, kura turpmāk protokolēs katru sēdi, savukārt preses sekretāre būs Linda Indrikova, kas veidos rakstus par sēdēm, pasākumiem skolā. Fotogrāfs būs Olita Dmitrijeva, kas atbildēs par to, lai visi spilgtākie parlamenta un skolas notikumi būtu iemūžināti.

Amatus sadalījuši, pārrunājām turpmākos skolas pasākumus, dalījāmies ar idejām un tuvāk iepazināmies.

Pirmā sapulce noritēja veiksmīgi, sapulces mērķis sasniegts, centīsimies sastrādāties un arī turpmāk spilgti pārstāvēt skolas vārdu.

Linda Indrikova, ĢP preses sekretāre

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.