Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12. klases skolēnam Egonam Rebainim izcili rezultāti Eiropas eksāmenā 2020!

Jau sesto gadu pēc kārtas, svinot Eiropas dienu, no 7. – 9.maijam ikviens Latvijas iedzīvotājs bija aicināts pārbaudīt daudzpusīgas zināšanas par mums Eiropā, piedaloties Eiropas eksāmenā. Ar katru gadu dalībnieku skaits strauji aug – šogad Eiropas eksāmenu nokārtoja jau 30 086 dalībnieki, kas ir par 36% vairāk nekā pagājušajā gadā. Starp 30 labākajiem Latvijā ir arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12. klases skolēns!

 Kārtojot Eiropas eksāmenu, dalībnieki atzīmē savu dzīvesvietu, tāpēc zinām, ka 15 258 Eiropas eksāmena dalībnieki nāk no Republikas nozīmes pilsētām, no novadiem ir piedalījušies  14 828 dalībnieku. Eiropas eksāmenā piedalījušies gandrīz 100 Preiļu skolēnu.

Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad daudz aktīvāki ir bijuši pieaugušie, par 10% apsteidzot skolēnus – 55% no visiem Eiropas eksāmena dalībniekiem ir pieaugušie.

Eiropas eksāmenā iegūtais rezultāts tiek izteikts punktos, vidēji 5% no visiem Eiropas eksāmena dalībniekiem ir ieguvuši maksimālo punktu skaitu – 50 punktus.

Sīkāk analizējot dalībniekus un iegūto punktu skaitu:

5.- 6.klašu grupā Eiropas eksāmenā piedalījās  3205 skolēni, no tiem 50 punktus iegūst 441 skolēns.

7.-9.klašu grupā Eiropas eksāmenā piedalījās 5992 skolēni, no tiem 50 punktus iegūst 478 skolēni.

Vidusskolas grupā Eiropas eksāmenā piedalījās  4295 skolēni, no tiem 50 punktus iegūst 130 skolēni. Trīsdesmit Latvijas izcilāko vidusskolēnu vidū ir arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12.klases skolēns Egons Rebainis.

Sveicam!

Sīkāka informācija www.esmaja.lv

Eiropas eksāmenu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību Eiropas Kustība Latvijā.

Liene Valdmane
Eiropas Kustība Latvijā

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.