Erasmus+ projekta ”Ūdens” tikšanās Viļņā

No 9. – 15. februārim Lietuvā norisinājās Erasmus+ projekta C2 aktivitātes ar skolēniem. Tajās iedalījās gan skolēni, gan skolotāji no Lietuvas, Vācijas, Francijas, Turcijas un Latvijas. Latviju pārstāvēja Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolnieces – Sofija Gžibovska, Anastasija Čabaņuka, Ilva Plociņa, kā arī skolotājas – Anna Verza un Ināra Krusta.

Pirmajā projekta dienā mēs iepazināmies ar Viļņas Salininku ģimnāzijas direktoru un Erasmus+ projekta dalībniekiem. Šīs skolas skolēni mūs uzņēma, sniedzot sirsnīgu koncertu.  Programmas ietvaros katras valsts pārstāvis prezentēja savu valsti, pilsētu un skolu. Lai saliedētu skolēnus tika rīkota darbnīca, kurā veidojām plakātus par tēmu – ūdens. Brīvajā laikā skolēni devās neaizmirstamos piedzīvojumos. Pirmdien tas bija boulings, kurā uzzinājām vairāk viens par otru, runājot gan angliski, gan krieviski. Nākamajā dienā devāmies uz Viļņas Ģedimina tehnisko universitāti, kur veicām laboratorijas darbu, lai noteiktu ūdens cietību. Ar gandarījumu par paveikto braucām apskatīt Sv. Pētera un Paula baznīcu un Trīs Krustu kalnu, kur varēja aplūkot Viļņu no pavisam cita skatu punkta.  Taču šīs dienas brīvajā laikā daļa skolēnu izlēma doties uz ‘’Sky Park’’, kurā varēja kārtīgi izlēkāties. Mani ļoti pārsteidza tas, ka es zināju šos projekta dalībniekus vien 2 dienas, bet jau spējām komunicēt, kā labi draugi, kas pazīst viens otru vairākus gadus. 12. februāŗī mums bija iespēja aplūkot, kā tiek attīrīts ūdens no dzelzs un magnija ūdenssaimniecības stacijā. Taču šajā dienā man visvairāk patika izzināt un apskatīt Trakai pili, kas bija skaista gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Pirms tam vēl nobaudījām lietuviešu tradicionālo ēdienu ‘’kibinai’’. Ceturtdien ielūkojāmies minerālūdens uzņēmumā, un tad devāmies uz Druskininkai, kur nobaudījām minerālūdeni, kas tecēja no avota. Skolēniem tīkamākajā daļā bija iespēja izvēlēties vienu no 2 aktivitātēm – Sniega arēna vai Ūdens parks. Laiks bija paskrējis tik ātri, ka jau pienāca piektdiena, kas bija pēdējā šī projekta tikšanās diena. Šajā dienā valdīja skumjas un asaras, jo bijām sadraudzējušies, un mūs vienoja neaizmirstamas atmiņas.

Es esmu tiešām ļoti pateicīga, ka man bija iespēja piedalīties šādā projektā, iepazīt jaunus cilvēkus un vienkārši pavadīt labi laiku. No sirds ceru, ka mēs ar šiem skolēniem no Lietuvas, Vācijas, Francijas, Turcijas vēl satiksimies.

Skolēnu darbu izstāde:

Sofija Gžibovska, projekta dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.