2020. gada 25. janvārī aizvadīts 4. Preiļu robotikas čempionāts!

2020.gada 25. janvārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā (JEPVĢ) aizvadīts jau ceturtais Preiļu robotikas čempionāts (PRČ). Sacensību mērķis jau no pirmsākumiem ir popularizēt robotiku Latgalē un eksakto zinātņu nozīmīgumu!

Šī gada sacensībās piedalījās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Igaunijas! Mums bija liels prieks un gods uzņemt kaimiņu valstu komandas!

Šogad sacensībām tika reģistrētas 390 robotu komandas no 69 iestādēm/organizācijām/klubiem. Tāpat sacensību laikā tika izcīnītas un pasniegtas 45 sponsoru sarūpētas balvas, kopumā sacensībās tika izcīnītas vietas uz 15 pjedestāliem!

Sacensību sākumā dalībniekus sveica JEPVĢ direktore Ligita Pauniņa un Preiļu novada domes priekšsēdētājas vietniece Klavdija Zarāne. Jau 4. gadu pēc kārtas pasākumu vadīja Kristaps Skutelis (kursors.lv), kurš ļoti aizraujoši visas dienas garumā komentēja, intervēja un izklaidēja sacensības dalībniekus!

Sacensībās dalībnieki varēja piedalīties ar 2 veida robotiem – izmantojot LEGO detaļas, vai arī izmantojot elektronikas detaļas, ko sauc par brīvo konstrukciju. Šogad sacensības notika Mini sumo, Lego sumo, iRobot sumo, Lego līnijsekošanas, brīvās konstrukcijas līnijsekošanas, Lego Folkrace, brīvās konstrukcijas Folkrace, Freestyle, AntWeight, dronu sacensību disciplīnās. Dažās disciplīnās dalībnieki tika dalīti vecuma grupās (skolēni, amatieri, profesionāļi). Robotu konstrukcijai bija noteiktas prasības attiecībā uz izmēriem, svaru un bija definēti arī citi konstrukcijas ierobežojumi un noteikumi, kas bija aprakstīti nolikumā. Šī gada jaunums bija AntWeight robotu sacensības, kas notika pirmo reizi Latvijā.

Skatītājiem aizraujoši vērot bija dronu sacensības, kurās interesantu trasi bija uzbūvējis robotikas entuziasts Kārlis Pīgožņis – daļa dronu trases atradās virs skatītāju galvām!

Īpašie PALDIES:

sacensību galvenajiem tiesnešiem Mārim Bečam un Armandam Upeniekam par korektu sacensību vadīšanu,

sacensību disciplīnu galvenajiem tiesnešiem: līnijsekošana – Matīsam Dambītim, folkrace – Reinim Ņikuļcevam un Linardam Šmeikstam, sumo – Eināram Deksnim, freestyle – Mārim Bečam, AntWeight – Edgaram Skruodim, iRobot sumo – Dainim Kļaviņam, Kārlim Pīgožņim par dronu sacensību organizēšanu, aprīkojuma nodrošināšanu un veiksmīgu sacensību aizvadīšanu!

Eduardam Lipinikam par sacensību interneta vietnes izveidošanu!

Kristapam Skutelim, kurš vairāk pazīstams kā @krizdabz, par teicamu pasākuma vadīšanu, komentēšanu! Kristaps ir aizrautīgs jauno tehnoloģiju zinātājs, ar to iespējām iepazīstina Kursors.lv (@kursorslv), radio, TV un presē.

Fizmix un Lemona par interesantajām aktivitātēm skolēniem.

apskaņotāju un video straumētāju komandai Justam Ribinickim un Aivim Sudnikam par video straumēšanu visas dienas garumā montējot un translējot interesantākos sacensību momentus.

Gunāram Vilcānam par sacensību momentu iemūžināšanu fotogrāfijās!

SIA Arka Preiļi par garšīgajiem cepumiem un ēdnīcas pavārēm par pusdienām sacensību dalībniekiem!

Preiļu robotikas kluba dalībniekiem izdevās sasniegt labus rezultātus vairākās disciplīnās.
Matīss Buks izcīnīja – 1. vietu Mini sumo disciplīnā Pro grupā un
kopā ar Aldi Buku 1. vietu un 3. vietu brīvās konstrukcijas robotu Folkrace disciplīnā.
Edīte Meikulāne emocijām bagātā cīņā ierindojās 2. vietā un 4. vietā iRobot disciplīnā.
Lorita Ūzuliņa vairāk kā 60 robotu lielā konkurencē izcīnīja 4. vietu 6.-12.klašu Lego sumo disciplīnā.

Šogad ievērojamu konkurenci sastādīja kaimiņu valstu dalībnieki, atstājot aiz pjedestāla vairākus mūsu komandas dalībniekus.

PALDIES daudzajiem Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņiem par brīvprātīgo darbu, tehniskajiem darbiniekiem, skolotājiem, kuri piedalījās sacensību organizēšanā!

1.–3. vietu ieguvēji saņēma vērtīgas balvas, kuras bija sarūpētas pateicoties sacensību sponsoriem un atbalstītājiem: iRobot, Robotiem.lv, Starptautiskā inovāciju skola, Capital, Kursors.lv, TestDevLab, Fizmix, Adaptive, Start(IT), Mikrotik, Letera, Lemona, Proline, Goodman group, LMT, True Story.

Informācija par sacensībām, rezultāti, fotogalerija, sacensību tiešraides ieraksts Youtube.

Preiļu robotikas čempionāta organizatoru vārdā Juris Erts

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.