Ģimnāzisti apmeklē lekciju `Es izvēlos būt slavens?`

5. aprīlī Preiļos `PAKAC` telpās norisinājās diskusiju cikls vidusskolēniem `Es izvēlos būt slavens?`, kuru vadīja Evita Štāla un Kate Mikāne.
Diskusiju ciklu uzsākām ar neparastu sasveicināšanos, un mēs varējām izkustēties pirms vairāku stundu ilgās sarunas. Ģimnāzistiem lekcijas laikā bija iespēja diskutēt ar harizmātiskiem savas jomas speciālistiem, un šoreiz ciemos ar savu stāstu ieradās Kristīne Jansone, kura dalījās savā pieredzē tiesu izpildītājas darba gaitā, bet Dagnija Asare pastāstīja par žurnālistikas jomu, kā arī dalījās ar ieteikumiem nedrošības pārvarēšanai.
Diskusiju mērķis bija rosināt pārdomas par dzīves kvalitātes uzlabošanu ar pašizglītošanos un vīziju, likt izvērtēt ikvienam, ko es dzīvē vēlos darīt kā profesionālis. Ne vienmēr nākotnes profesijas izvēle apmierina, tādēļ nav jābaidās atstāt to pagātnē un uzsākt ko jaunu, jo, lai dzīve būtu veiksmīga, ir jāmīl savs darbs, un uz to ir jādodas ar prieku. Abas vieslektores dalījās iedvesmojošās atziņās. Kristīne teica: `Patīk uzvaras garša, kad esi uzveicis sarežģītu darbu, un ir jāatļaujas būt pašiem, lai sapņotu lielus sapņus!` Savukārt Dagnija piebilda: `Ja gribi būt veiksmīgs, ir jābūt patiesam!`
Šis 3 stundu garais diskusiju cikls šķita ļoti iedvesmojošs, lika aizdomāties par nākotni, un tas bija interesanti pavadīts laiks kopā ar cilvēkiem, kuriem ir savs viedoklis, un to uzdrošinās paust plašākai sabiedrībai. Manuprāt, šāda veida diskusijas ir ļoti noderīgas un saistošas tieši vidusskolēniem, kuri ir vistuvāk skolas beigšanai un ir soļa attālumā no patstāvīgās dzīves uzsākšanas.
Laila Meirule, 3.B kurss

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.