Armands Upenieks pārstāv Latviju RobotChallenge sacensībās Vīnē!

Preiļu robotikas kluba konsultants un PVĢ absolvents Armands Upenieks kopā ar vēl 17 robotu būvētājiem 12. – 13. martā, pārstāvot Latviju un komandu `Robotu skola`, devās uz Eiropā lielākajām robotikas sacensībām RobotChallenge Vīnē (Austrijā), kur piedalījās vairāk kā 800 dalībnieki no 39 pasaules valstīm (Meksikas, Turcijas, Rumānijas un no dažādām citām Eiropas valstīm).
Latvijas komandā 9 dalībnieki piedalījās Mini Sumo sacensībās un 6 no viņiem veiksmīgi pievarēja cīņas apakšgrupās, iekļūstot nākamajā kārtā. Armands Upenieks sacensībās piedalījās ar Mini Sumo robotu `Sumoboy` un veiksmīgi iekļuva astotdaļfinālā. Savukārt komandas biedrs Aleksandrs ar robotu `PoweRiga` izcīnīja Eiropas čempiona titulu Mini Sumo, pierādot, ka robotikā ir viens no stiprākajiem pasaulē.
Latviešu komanda ar diviem robotiem startēja arī 3KG Sumo, tostarp PVĢ absolvents Māris Bečs, kurš ar robotu `Joker` ieguva otro vietu, bet Einārs Deksnis ar robotu `Blitz` ierindojās 4. vietā. Varam pamatoti lepoties ar latviešu sasniegumiem robotikā, jo pēdējos 4 gadus latvieši ikreiz ir kāpuši uz goda pjedestāla Mega Sumo disciplīnā, šogad – sudraba godalga, iepriekšējos 3 gados – zelta.
Robotu skolas komanda piedalījās arī Freestyle kategorijā un ieguva 2. vietu, kur demonstrēja savus robotikas sasniegumus, piedāvājot organizatoriem iepazīt daudzus iRobot Sumo un cenšoties ar prezentāciju pārliecināt, ka nākotnē RobotChallenge čempionātā jāiekļauj arī sacensības iRobot Sumo kategorijā (līdz šim tādas kategorijas nebija, ja nākamgad būs, tad tas noteikti būs latviešu nopelns).
Juris Erts, citējot Armandu Upenieku

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.