28. novembrī Preiļos un JEPVĢ viesojās Baltkrievijas robotikas komandu izlases dalībnieki

28.novembrī Preiļos viesojās Baltkrievijas robotikas komandu valsts izlases delegācija 50 cilvēku sastāvā, kas bija ceļā no Minskas uz Tallinu, lai no 29. novembra līdz 1. decembrim piedalītos vienās no lielākajām robotikas sacensībām pasaulē.

Vizītes sākumā delegācija tika uzņemta Preiļu novada domē, ciemiņiem tiekoties ar Preiļu novada domes otro vietnieci Klavdiju Zarāni, Preiļu Robotikas kluba vadītāju Juri Ertu, Preiļu 2. vidusskolas direktori Nadeždu Hļebņikovu un Preiļu Tūrisma un informācijas centra vadītāju Ivetu Šņepsti. Tikšanās laikā Jolanta Upeniece ar prezentācijas un video starpniecību viesus iepazīstināja ar Preiļu novadu, savukārt turpinājumā notika saruna par iespēju sadarbības līguma noslēgšanai starp Baltkrievijas asociāciju “Education for Future” un Preiļu novada pašvaldību. Uz tikšanos bija ieradies arī Alexander Khomich, asociācijas “Education for Future” vadītājs.

Preiļu Robotikas kluba vadītājs Juris Erts skaidro, ka sadarbības līgums būtu labs pamats Latvijas un Baltkrievijas valstu turpmākai ciešākai sadarbībai attiecībā uz bērnu iespējām izbraukt no Latvijas uz Baltkrieviju un otrādi, lai varētu piedalīties robotikas sacensībās.

“Mums ir doma ar iespējamo sadarbības līgumu vērsties Baltkrievijas konsulātā un uzsākt sarunu par atvieglotu vīzu formēšanu. Baltkrievijas puse ir atvērta savas pieredzes sniegšanai, viņiem ir liela pieredze un zināšanu bāze jaunāko bērnu apmācībā robotikas jomā (dažādi konstruktori, t.sk. Lego), bet tas, ko viņi vēlas iemācīties mūsu pusē, ir elektronika. Sadarbības līgums būtu abpusēji izdevīgs kopēja mērķa sasniegšanai – lai bērni abās valstīs iegūtu padziļinātākas zināšanas robotikas jomā”, vēsta J.Erts.

Vizītes turpinājumā delegācija viesojās Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā. Skolas direktore Ligita Pauniņa un skolēnu parlamenta pārstāvji viesus iepazīstināja ar skolu. Ciemiņiem interesēja klātienē apskatīt skolu, kuras audzēkņiem ir spoži panākumi robotikas čempionātos. Kaimiņvalsts kolēģi bija pārsteigti ar mācību iestādes moderno aprīkojumu, izskanēja daudz jautājumu skolas direktorei, pedagogiem un skolēnu parlamenta pārstāvjiem. Īpaši interesi pedagogos piesaistīja elektroniskais mācību žurnāls.

Vizītes izskaņā viesi izteica pateicību par iespēju iepazīties ar viesmīlīgo Preiļu novadu un robotikas apmācības pieredzi ģimnāzijā, kā arī izteica vēlēšanos apmeklēt Preiļus vēlreiz ar iespēju paciemoties tūrisma objektos.

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.