Preiļu robotikas kluba dalībniekiem teicami rezultāti pasaules lielākajās robotikas sacensībās `Robotex 2019`

No 2019. gada 29. novembra līdz 2. decembrim Preiļu robotikas kluba komanda piedalījās vienās no lielākajām robotikas sacensībām pasaulē `Robotex 2019`, kas jau 19. reizi notika Igaunijas galvaspilsētā Tallinā (Saku Suurhall sporta hallē). Kopā no daudzām pasaules valstīm sacensībās piedalījās vairāk kā 1000 dalībnieki. Preiļu robotikas kluba komandu, kuras vairāki dalībnieki pārstāv arī Robotu skolu, pārstāvēja Edīte Meikulāne, Solvita Ragauša, Rinalds Pākste, Dinārs Kemzāns, Matīss Buks, Aldis Buks, Armands Upenieks, Matīss Dambītis.
Galvenā sacensību diena mūsu komandai bija sestdiena, kurā dalībnieki startēja ar Mini sumo un Folkrace robotiem. Kad pagājušajā gadā mūsu dalībnieki uzvarēja šajās abās disciplīnās mēs domājām, ka labāk nevar būt, taču kļūdījāmies, jo šogad mūsu robotu būvētāji startēja vēl labāk!

Folkrace disciplīnā vecākajā grupā Matīss Buks un Aldis Buks ļoti spraigā sacensībā izcīnīja 1.vietu, atstājot vietu uz zemāka pjedestāla pakāpiena folkrace disciplīnas izgudrotājam no Zviedrijas, kurš ir vairākkārtējs Zviedrijas čempions. Līdz ar šo panākumu Matīss un Aldis ir kļuvuši par divkārtējiem Robotex čempioniem, uzvarot 2 gadus pēc kārtas!

Folkrace disciplīnā jaunākajā grupā Dinārs Kemzāns un Rinalds Pākste izcīnīja 2.vietu.

Mini sumo disciplīnā Matīss Buks un Armands Upenieks izcīnīja 1. un 2. vietu.

Matīss Dambītis, Armands Upenieks, Matīss Buks un Māris Bečs (PVĢ absolvents) ar Robotu skolas atbalstu sacensībās startēja ar Mega sumo robotiem, kur Matīsa Dambīša startētais robots izcīnīja godpilno, bet sāpīgo 4. vietu (līdzīgi kā pagājušajā gadā)! Uz goda pjedestāla liedza kāpt spēcīgā Megasumo izlase no Polijas.

Solvitas un Edītes folkrace robots priekšacīkstēs bija labākais, taču sacensību pusfināla braucieni diemžēl nebija pietiekami veiksmīgi, kas liedza ieņemt vietu finālā.

Pēc neoficiāla iegūto vietu apkopojuma mūsu komanda kopvērtējumā no visiem  ir 2. vietā no visiem dalībniekiem.

Prieks par sasniegtajiem rezultātiem un to, ka ģimnāzijas absolventi un Preiļu robotikas entuziasti Armands Upenieks, Matīss un Aldis Buki, Matīss Dambītis un Māris Bečs strādā vienotā komandā, lai ar panākumiem mūs patīkami pārsteigtu dažāda līmeņa sacensībās. Novēlam veiksmi nākamo robotu izstrādē, kā arī veiksmi Armandam Upeniekam un Mārim Bečam Japānas Mega sumo turnīrā, uz kuru Armands un Māris dosies jau pēc nedēļas! Mūsu izcilnieki pārstāvēs Latviju ar Robotu skolas atbalstu! Japānas sacensības ir prestižākās Mega Sumo sacensības pasaulē.

Trīs dienu garumā sacensībās guvām daudz un dažādus iespaidus. Lūk ko par piedzīvoto saka ģimnāzisti Edīte, Solvita, Rinalds, Dinārs:
“Lielākajai daļai no mums šāda veida sacensības bija pirmo reizi. Tā kā tās bija starptautiskās un vienas no lielākājām sacensībām, tad tas deva vēl lielāku uztraukumu, stresu, jo vajadzēja pārstāvēt Latviju. Tas radīja paliekošas un fantastiskas atmiņas. Visi komandas biedri atzīst, ka dalība sacensībās lika vairāk satuvināties, uzticēties viens otram, vēl vairāk sadraudzēties. Dalībnieki uzskata, ka sacensībās bija jātiek galā ar ļoti grūtām situācijām un jāizdomā ko darīt un kā rīkoties. Piedaloties sacensībās katrs redzēja nepilnības savos robotos un guva idejas jaunu robotu būvēšanai, un tagad tikai vajag kārtīgu degsmi un laiku ideju realizācijai. Komandai ļoti patika mini ekskursija “iRobot” un “Robotu skolā” Rīgā, kur varējām redzēt, kā tur tiek būvēti roboti. Dalībnieki apgalvo, ja būtu iespēja kaut ko mainīt neko nemainītu un, ja vajadzētu vēlreiz braukt – brauktu.”

Dalība sacensībās bija iespējama ar Preiļu novada domes un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas finansiālu atbalstu.

Fotogelerija

Juris Erts, Preiļu robotikas kluba darba organizators

print

1 domas par “Preiļu robotikas kluba dalībniekiem teicami rezultāti pasaules lielākajās robotikas sacensībās `Robotex 2019`

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.