Erasmus+ projekta “The ARTICS” noslēguma sanāksme JEPVĢ

Maija vidū Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Erasmus+ projekta  “The ARTICS” starpvalstu sanāksme, kurā piedalījās partnerības skolu projekta koordinatori no Spānijas, Itālijas, Grieķijas, Portugāles un Somijas.

Pasākuma fotogelerija

Projekta aktivitātes plānojām atbilstoši projekta tēmai “Mākslu un radošuma digitālais atjauninājums izglītībā”. Ņemot vērā mūsu ģimnāzijas skolotāju un skolēnu pieredzi, zināšanas un iespējas, sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar Labo praksi ģimnāzijā. Latviešu valodas un literatūras skolotāja Silvija Kivko dalījās savā Labajā praksē “ Mūsdienu tehnoloģiju izmantošana ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras stundās”, informātikas skolotājs Juris Erts kopā ar Preiļu Robotikas kluba dalībniekiem iepazīstināja ar Robotikas kluba aktivitātēm, sasniegumiem Latvijas un starptautiskajās sacensībās, kā  arī notika dažādu robotu demonstrējumi. Informātikas skolotājs Ivars Pakers  demonstrēja, kā  informācijas tehnoloģijas ģimnāzijā tiek izmantotas tehniskās grafikas stundās, kā arī iepazīstināja ar 3D printera izmantošanu. Šīs lietas mums ģimnāzijā šķiet pašsaprotamas un ierastas, bet ārzemju kolēģiem tas bija kas jauns un iepriekš neizmantots.

 

Projekta dalībnieki apmeklēja arī Preiļu Mūzikas un mākslas skolu, kurā  notika radošā darbnīca skolotājas Mariannas Abrickas vadībā un tērpu skate.

Vizītes laikā tikāmies arī ar Preiļu novada domes priekšsēdētāju Marutu Plivdu un Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktori Jolantu Upenieci. Viņas iepazīstināja ciemiņus ar darba iespējām novadā, aktivitātēm, tūrisma objektiem, ražošanas uzņēmumiem, svētkiem, tradīcijām un attīstības perspektīvām.

Sanāksmes dalībniekiem bija unikāla iespēja apmeklēt Preiļu Leļļu galeriju un jauno Moto un Metāla Nester Custom galeriju.

Šoreiz visi kopā nosvinējām Eiropas dienu ģimnāzijā un vakarā apmeklējām deju kopas “Dancari” koncertu Preiļu Kultūras centrā.

Paldies visiem ģimnāzijas solistiem un mūziķiem skolotājas Ilzes Rožinskas vadībā, deju kopai “Dancari” (vad. Ilze Broka) par lielisko koncertu ģimnāzijā un Kultūras centrā.

Paldies Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības skolotājām un skolēniem par fantastiskajiem Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem.

Paldies Preiļu novada Transporta daļas vadītājam Ilmāram Ivdrim un šoferiem Gunāram un Guntim par transporta nodrošinājumu vizītes laikā.

Visiem kopā mums izdevās noorganizēt neaizmirstamu, ļoti radošu, pozitīviem iespaidiem un atziņām bagātu  projekta noslēguma pasākumu!

Partnerības koordinatore Anna Verza

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.