Kā “Rūtoj” pavadīja Lieldienas?

21.aprīlis, Lieldienas. Folkloras kopa ”Rūtoj” ieskandināja Lieldienu pasākumu Jasmuižas muzeja estrādē. Skaista daba, jauka atmosfēra, atsaucīga publika, lielas šūpoles – tas viss veidoja bagātīgu svētku sajūtu un gandarījumu.

23.aprīļa  rītā, kad spīdēja saulīte un dziedāja pavasara putniņi, folkloras kopa “Rūtoj” devās uz Preiļu 1.pamatskolu, lai iepriecinātu sākumskolas skolēnus trešajās Lieldienās. Izskanot dziesmām, sākās danču programma. Iemācījām jaunas rotaļas un izdancinājām 1. un 2. klases skolēnus. Otrās mācību stundas beigās noskaidrojām, kam no klātesošajiem pieder stiprākā ola. Nākošajā mācību stundā jau 3. un 4. klašu publikai prezentējām lustīgās dziesmas. Mums pievienojās Preiļu 1. pamatskolas “Rūtoj” kapela, jaunākā grupa. Programmu turpinājām ar dančiem. Izdejojušies skolēni piedalījās olu kaujās.

Iesildījušies pamatskolā, devāmies uz ģimnāziju, lai jau tur svinētu Lieldienas. Skolas pagalmā dziedājām Lieldienu dziesmas, kā arī šī gada kolektīva populārākās dziesmas. Jestri un aizrautīgi danči ģimnāzistu izpildījumā sacēla kārtīgu putekļu mākoni skolas pagalmā.

Folkloras kopas “Rūtoj” dalībnieki gandarīti par lustīgi pavadītu Lieldienu laiku.

Anastasija Dementjeva 11.D klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.