Pasākums Balvos ‘’Pārvarot sevi’’

4.martā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas parlamenta komanda devās uz Balvu Valsts ģimnāziju, kur notika skolu pašpārvalžu sadraudzības un personības pilnveides pasākums “Pārvarot sevi”.

Jau ieejot Balvu Valsts ģimnāzijā, tikām sagaidītas ar smaidiem un draudzīgu attieksmi, iepazināmies ar Balvu Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldi un devāmies ekskursijā pa skolu. Jau ienākot skolā, sapratām, ka mēs esam ļoti gaidītas un viss tiek darīts mūsu priekam un labsajūtai. Pasākuma atklāšanā uzzinājām visu par Balvu Valsts ģimnāzijas parlamentu, tā rīkotajiem pasākumiem, parlamenta ministrijām un dalībniekiem. Pēc svinīgās atklāšanas tikām sadalīti divās komandās, lai sāktu ilgi gaidītās meistardarbnīcas ar izciliām personībām- aktieri Kristapu Rasimu un sporta žurnālistu Armandu Tripānu.

Meistardarbnīcā ar Kristapu Rasimu mācījāmies, kā tikt galā ar uztraukumu, kā sakārtot domas, kā uzstāties publikas priekšā un kā improvizēt par visdažādākajām tēmām un situācijām. Darbnīcā iemācījāmies, kā pārvarēt sevi, sapratām, ka uztraukums un kautrīgums, un bailes no publikas ir tikai mūsu galvās. Pusotra stunda, ko pavadījām ar aktieri, pagāja smieklos, kustībā, jaunos iespaidos un neaizmirstamās emocijās, kuras tika gūtas, pildot runas, improvizācijas un aktiermeistarības vingrinājumus.

Jau pirms nodarbības sākuma Armands Tripāns teica, ka būs tiešs, varbūt skarbs, bet maksimāli patiess. Tieši tāda arī bija nodarbība, kurā uzzinājām par sporta žurnālista darba aizkulisēm, ēnas pusēm, uzzinājām, kā pats Armands nonācis tur,kur viņš ir tagad, cik līkumots un šķēršļiem bagāts bijis viņa ceļš. Armands lika mums saprast, ka viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums pašiem, mums jābūt lepniem par to, no kurienes nākam, par to, kādi esam. Nodarbības laikā mums bija iespēja redzēt to, ko televīzijas skatītāji nemaz neredz, iespēja uzzināt veiksmīgāko un taisnāko ceļu uz žurnālista profesiju.

Pasākuma laikā guvām pozitīvas emocijas, jaunus iespaidus un pieredzi. Uzzinājām tik daudz jauna un turpmākajā dzīvē noderīga. Varam viennozīmīgi teikt, ka diena tika pavadīta noderīgi un patīkami. Sakām lielu paldies skolotājai Ingūnai par iedrošinājumu, atbalstu un mudinājumu pieteikties un paldies par došanos šajā piedzīvojumā kopā ar mums!

Anete Haritonova, JEPVĢ Ģimnāzistu parlamenta prezidente

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.