Aicinām jauniešus piedalīties projektu konkursā “Runā valsts – Y un Z paaudzes”

Lai jauniešos radītu vēlmi iesaistīties valsts norisēs un pilsoniskajās līdzdarbošanās aktivitātēs, LV portāls izsludina multimediālo projektu konkursu “Runā valsts  – Y un Z paaudzes ”. Tā mērķis ir noskaidrot jauniešu redzējumu par iespējamiem nākotnes sadarbības un komunikācijas modeļiem starp valsti un sabiedrību.

Izstrādāt un iesniegt savu multimediālo projektu ir aicināti 12. klases skolēni, kā arī sociālo un citu zinātņu bakalaura programmu studenti. Projekti ir iesniedzami līdz šī gada 15. maijam.

“Domājot par jaunās paaudzes līdzdalību sabiedrības norisēs un jauniešu vispārīgo skatījumu uz valstī un tās pārvaldē notiekošo, pieļauju, ka drīzumā savstarpējā saziņa ļoti strauji mainīsies. Tādēļ vajadzēs meklēt rīkus, kā to efektivizēt.

Jaunajai paaudzei ir savi, stipri atšķirīgi, uzskati un dzīves redzējums. Ja esi piedzimis un audzis tehnoloģiju laikmetā un pieradis tās lietot, šīs prasmes ļauj būt soli priekšā.

Ar šo konkursu vēlamies pajautāt mūsu jauniešiem, kāda, viņuprāt, valsts un sabiedriskajos procesos ir viņu loma, un noskaidrot viņu redzējumu par nākotnes labāko komunikācijas modeli starp valsts pārvaldi un sabiedrību.

Jauniešu viedoklis dod iespēju mums izdarīt secinājumus ne tikai par savu darbu, bet arī kopumā palīdzēt valsts pārvaldes sektoram,” uzsver oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Savukārt LV portāla direktore Zaida Kalniņa atzīst: “Latvijā ir ļoti daudz gudru un radošu jauniešu, un daudzas viņu idejas ir realizējušās, radikāli mainot iepriekš pastāvošo kārtību.

Tāpēc mēs sadarbībā ar jauniešu radio LR5 vēršamies pie radošajiem Latvijas jauniešiem, lai pajautātu viņiem, kas ir jāmaina, lai turpmāk paaudzes savā starpā sazinātos labāk. Kādā formātā sagatavotu informāciju par valstī notiekošo jaunieši būtu gatavi pieņemt savos saziņas burbuļos un par to izteikties?  Protams, paturot prātā, ka valsts esam mēs katrs pats, nevis tikai 100 gudrās galvas Saeimā, ministri vai ierēdņu tūkstoši.”

Konkursa darbus vērtēs žūrija, pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas. Savukārt 10 labākie darbi tiks publicēti LV portālā (lvportals.lv):
* Informācija par konkursa norises kārtību, tematiem, darbu iesniegšanu un citiem svarīgiem jautājumiem ir pieejama konkursa Nolikumā. 
* Iesniedzot projektu, obligāti aizpildāma Dalībnieku pieteikuma anketa.

Ar jautājumiem par konkursu aicinām vērsties, rakstot uz: lvportals@lv.lv.

Papildinformācijai: Santa Sāmīte, Oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis”, Digitālās komunikācijas speciāliste, T.: +371 67310675, Mob.: +371 29672420, santa.samite@lv.lv, www.lv.lv

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.