Gatavojamies un atzīmējam 9.maiju – Eiropas dienu!

Šogad atzīmēsim 15 gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, un jau piecus gadus mūsu valūta ir eiro. Lai nostiprinātu jauniešos piederības sajūtu Eiropas valstu saimei un atgādinātu par demokrātiskajām vērtībām, ko ikdienā baudām kā ES dalībvalsts pilsoņi, aicinām jūsu mācību iestādē un bibliotēkā atzīmēt 9. maiju – EIROPAS DIENU. E-pasta pielikumā Aicinājums, kuru parakstījis: Edgars Rinkēvičs, Latvijas Republikas Ārlietu ministrs, Ilga Šuplinska, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre, Guntars Catlaks, Valsts izglītības satura centra vadītājs, Marta Rībele, Eiropas Parlamenta Latvijā biroja vadītāja, Andris Kužnieks, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i., Andris Gobiņš, Eiropas Kustība Latvijā prezidents.

9. maijā par tradīciju ir kļuvis Eiropas Eksāmens, kurā ikviens var apliecināt un vairot izpratni un zināšanas par Eiropas Savienību. 2018. gadā piedalījās jau teju 17 000 dalībnieki. Pateicoties jūsu ikdienas darbam, visaktīvākie Eiropas Eksāmena dalībnieki ir tieši skolēni! Iespējams, ka tieši jūsu skolas skolēni uzrādīja augstākos rezultātus un saņēma balvas! Turpinām šo tradīciju arī šogad un kopā ar 2017. gada Eiropas cilvēku Latvijā, tenisisti Aļonu Ostapenko aicinām piedalīties Eiropas Eksāmenā.

No 6. marta līdz 6. maijam aicinām pieteikt skolu vai bibliotēku dalībai Eiropas Eksāmenā (EE) http://ej.uz/piesaki_skolu_EE. Katru nedēļu reģistrētajām skolām un bibliotēkām notiks balvu izloze. Balvās – kafijas krūzīšu komplekts un saldumu grozs. Atgādinām, ka šī reģistrācija ir brīvprātīga, jo 9. maijā no plkst. 8.00 līdz 21.00 jebkurš interesents var piedalīties Eiropas Eksāmenā.

Ar cieņu, Baiba Vārna, Eiropas Kustība Latvijā, projektu koordinatore, 26334625

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.